Το υπεραστικό ΚΤΕΛ επαναφέρει τη διέλευση των λεωφορείων


 Συνολικά 53 θέματα έρχονται προς συζήτηση στη συνεδρίαση του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων, αριθμός που θεωρείται υπερβολικός από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

 Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αγγελος Αγγελής «δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία του κ. Ταμήλου, ο οποίος έρχεται με 53 θέματα, 15 μέρες πριν λήξει η θητεία του. Ο νόμος είναι σαφής, λέει έκτακτα και επείγοντα θέματα».

Ένα από αυτά αφορά το αίτημα του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων για διέλευση των λεωφορείων μέσα από την πόλη. Το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού στην εισήγησή του προς το δημοτικό συμβούλιο αναφέρει ότι «η υπηρεσία μας θεωρεί πολύ σημαντικό να επιμείνει στην αρχική της εισήγηση, που ομόφωνα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο», συμπληρώνοντας ότι «οι ανεξέλεγκτοι είσοδοι υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ και μάλιστα με διάθεση να δημιουργήσουν πρακτορεία επί της οδού Οθωνος (ή πέριξ αυτής) δεν συμβαδίζουν με την προσπάθεια του δήμου μας, επί δέκα και πλέον έτη, για τη  μεταφορά του υπεραστικού ΚΤΕΛ εκτός πόλης».

Η υπηρεσία, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη διακοπή του προγράμματος «Συν – Κοινωνία» καθώς και την οικονομική συγκυρία, συναινεί στην άρση απαγόρευσης εισόδου μόνο για λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ και μόνο για εκατοντάδες μέτρα εντός της πόλης (από γέφυρα Γκίκα μέχρι τη γέφυρα προς Μιαούλη -Απ. Ιακωβάκη). Επίσης προτείνεται τα λεωφορεία προς Λάρισα να ακολουθούν τη διαδρομή: οδός Μιαούλη-δεξιά στην οδό Τσιτσάνη και όχι αριστερά προς το κέντρο, τα λεωφορεία προς Καρδίτσα και Πύλη θα ακολουθούν τη διαδρομή: οδός Απ. Ιακωβάκη-δεξιά στη γέφυρα Γκίκα-κόμβος Αγίου Κων/νου-Καρδίτσης ή Θεμιστοκλέους-Ασκληπιού και όχι κέντρο. Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αγ. Αγγελής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι για το θέμα της διέλευσης των λεωφορείων «θεωρώ ότι πρέπει να μείνει όπως έχει και η νέα δημοτική αρχή να δει τα νέα δεδομένα που υπάρχουν και να αποφασίσει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να κάνουμε συζήτηση με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, με τους φορείς της μεταφοράς (ταξί κλπ.) για να δούμε πως μπορούν να εξυπηρετηθούν, χωρίς βέβαια να ενοχλούν και την καλή λειτουργία στο κέντρο της πόλης». Η διοίκηση του ΚΤΕΛ ζητά να αρθεί ολικά η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ή έστω να ανασταλεί η ισχύς της μέχρι τις 31 Αυγούστου 2011.

Προηγούμενο άρθρο Η Νομαρχιακή Συνέλευση Τρικάλων με την παρουσία του Μαν. Αγγελάκα
Επόμενο άρθρο Κλιμακώνουν τον αγώνα οι γιατροί του ΙΚΑ