Το δρόμο της Δικαιοσύνης τραβούν οι εργαζόμενοι


Την αγωνία και τον προβληματισμό τους συνεχίζουν να εκφράζουν οι εργαζόμενοι της Τρικαλινής κατασκευαστικής εταιρίας που από τα τέλη του περασμένου μήνα φέρεται να ανέστειλε τις εργασίες της.

  19 εργαζόμενοι συνοδευμένοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Ασήμη Κουρσόπουλο και Ελευθερία Τζιουβάρα επισκέφτηκαν το δικαστικό μέγαρο όπου κατατέθηκαν και θα συζητούνταν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες διαδικασίες έχει δρομολογήσει ακόμη ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων της εταιρίας.
Για μια ακόμη φορά χθες, οι εργαζόμενοι εξέφραζαν το προβληματισμό τους γύρω από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τονίζοντας ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να δικαιωθούν.
Όπως υποστήριξαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν καταθέσει αίτηση για συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της κατασκευαστικής εταιρίας.

Μια κίνηση, για τις απαιτήσεις των εργαζομένων σε μισθούς, επιδόματα αδείας, υπερορίες και υπερεργασία.
Οι εργαζόμενοι έλαβαν την προσωρινή διαταγή για να μην μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας. Διαταγή που κοινοποιήθηκε σε όλα τα αρμόδια Όργανα.
Πλέον οι εργαζόμενοι μετά την κατάθεση και συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου. Απόφαση που θα εκδοθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Σημειωτέον ότι για το θέμα είναι ενήμερο και το εργατικό κέντρο των Τρικάλων, όπου μέλη της διοίκησης εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους.
Αυτό άλλωστε είχε διατυπωθεί και κατά την πρώτη συνάντηση που είχαν στα τέλη του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι με την πρόεδρο κ. Ντίνα Δήμα και με μέλη της διοίκησης.

Προηγούμενο άρθρο Ανοδική πορεία η τιμή του βαμβακιού
Επόμενο άρθρο Οριστικό λουκέτο στην Αγρογή Α.Ε.