Ειδήσεις

«Το αερόστατο των Μετεώρων» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Ο Δήμος Μετεώρων και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ «Το αερόστατο των Μετεώρων»  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, πραγματοποίησαν δράση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Τα παιδιά συμμετείχαν στην δενδροφύτευση  μιας ελιάς στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ψηφιακής Προβολής Μετεώρων και στην συνέχεια δραστηριοποιήθηκαν με παιχνίδι που αφορούσε την ανακύκλωση. Έτσι μπόρεσαν να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να αντιληφθούν ποια  αντικείμενα μπορούν να ανακυκλωθούν, αλλά και ποια  πρέπει να καταλήξουν στα σκουπίδια ανάλογα με το υλικό από το οποίο προέρχονται. Τα παιδιά μέσα από τις παραπάνω βιωματικές δράσεις είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον και με τους τρόπους προστασίας του. Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Προηγούμενο άρθρο Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Βασικά σημεία εισήγησης της Μαρίνας Κοντοτόλη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την κατάσταση στα Τρίκαλα μετά τον Ντάνιελ και τα προβλήματα των κτηνοτρόφων