Τις πρώτες κατευθύνσεις ετοιμάζεται να δώσει ο κ. Χρ. Λάππας


 Τους βασικούς «πυλώνες» στους οποίους θα στηριχθεί ο συνδυασμός τους με την ανάληψη καθηκόντων από το νέο έτος, τις κατευθυντήριες οδηγίες με τις οποίες θα προετοιμαστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της νέας δημοτικής αρχής και γενικότερα τον βηματισμό και μπούσουλα που θα πρέπει να έχουν, θα θέσουν την επόμενη εβδομάδα τα στελέχη και μέλη της παράταξης “Τρίκαλα, Συμπολιτεία”. Οι νικητές του β’ γύρου στη διεκδίκηση του νέου δήμου Τρικκαίων, αρχίζουν δειλά-δειλά να προετοιμάζονται για το δύσκολο ρόλο που τους περιμένει από την 1η Ιανουαρίου. Η πρώτη μετεκλογική ολομέλεια του συνδυασμού που ηγείται ο νέος δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας έχει προγραμματιστεί να γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο, έχοντας καταλαγιάσει η χαρά και ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών.

 Ο κ. Χρ. Λάππας από την περασμένη Τετάρτη επέστρεψα στα ιατρικά του καθήκοντα, ανέλαβε υπηρεσία στην Α’ παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων, όπου και θα παραμείνει ως το τέλος της χρονιάς, για να αναλάβει μετά στο νέο του πόστο, από το δημαρχιακό αξίωμα που κατέκτησε το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου.

Το πρώτο επίσημο ραντεβού του κ. Λάππα με όλα τα μέλη του συνδυασμού του, με τους διακόσιους και υποψηφίους συμβούλους που τον ακολούθησαν σε όλον τον προεκλογικό αγώνα, προγραμματίζεται να είναι 27 ή 28 Νοεμβρίου (Σάββατο ή Κυριακή) ώστε να μπορούν να παραστούν όλοι για να συζητήσουν από κοινού το πώς θα πορευθούν. Φυσικά ο νέος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού θα προβεί σε μια αναλυτική εκτίμηση του νικηφόρου για τον συνδυασμό τους εκλογικού αποτελέσματος, αλλά βασικό αντικείμενο συζήτησης και κατάθεσης απόψεων και προτάσεων θα είναι η πολιτική τακτική που θα ακολουθήσουν με την ανάληψη των καθηκόντων ως δημοτική αρχή.

Ήδη η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που έχει εκλεγεί γνωρίζει ότι οι προσδοκίες των τρικαλινών δημοτών είναι πολλές, και οι πολίτες έχουν βάλει ψηλά τον πήχη για την παράταξή τους. Από την άλλη όμως γνωρίζουν ότι η εφαρμογή του “Καλλικράτη” το πρώτο διάστημα θα έχει αντικειμενικές δυσκολίες, από την κατανομή του προσωπικού με τη συγχώνευση των δήμων, το ανοιχτό μέτωπο που υπάρχει με τους συμβασιούχους και φυσικά το μεγάλο αγκάθι για τους Ο.Τ.Α που είναι η μείωση των πόρων. Όλα αυτά και οι κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθηθούν θα τεθούν υπό συζήτηση με τον συνδυασμό “Τρίκαλα, Συμπολιτεία” σε πλήρη σύνθεση και παρουσία.

Προηγούμενο άρθρο Νέο σκάψιμο για συνδέσεις φυσικού αερίου
Επόμενο άρθρο «Κλειδώνει» η εγγύηση για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά πάρκα