Περιοδεία του Μπουτίνα στο Δήμο Χασίων και στο Δήμο Μαλακασίου


Τον Βύρωνα Μπουτίνα υποδέχτηκε ο πρόεδρος Αγίου Δημητρίου – Γάβρου ,του ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλόν αγώνα και αμέσως μετά ο Βύρων Μπουτίνας αναφέρθηκε πως είναι πολύ ικανοποιημένος από τη μεγάλη συγκέντρωση και πως είναι και πάλι πολύ ικανοποιημένος που ασχολήθηκαννέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά στην τοπική αυτοδιοίκηση .Το νέο σχέδιο Καλλικράτης είναι αρκετά δύσκολο και αν τα θεμέλια του εγχειρήματος ειναι γερά ,τότε το οικοδόμημα θα αντέξει . Οι προηγούμενοι Δήμαρχοι έχουν όλοι κάνει δουλειά ,αναφέρθηκε, έχουν αλλάξει την όψη όλων των διαμερισμάτων ,έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα σ αυτό το Δήμο. Μπορεί πάντα να υπάρχουν παράπονα ,όταν είναι κάποιος εν ενεργεία Δήμαρχος ,αυτά γίνονται όμως όταν παράγεις έργο και όχι όταν υπάρχει απραξία . Όλοι όσοι έχουν έρθει στο ψηφοδέλτιο ,τόνισε ο Βύρων Μπουτίνας το έκαναν με ένα και μοναδικό κριτήριο ,την αγάπη για την τοπική αυτοδιοίκηση και την αγάπη για τον τόπο τους ,τον τόπο που ζουν ,που μεγαλώνουν τα παιδιά τους ,τον τόπο που γεννήθηκαν .Επίσης τόνισε πως στο ψηφοδέλτιο έχουν έρθει άνθρωποι από όλους τους χώρους και άνθρωποι από όλες τις επαγγελματικές τάξεις . Στην ομιλία του ο Βύρων Μπουτίνας έδωσε μεγάλο βάρος πέρα από την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας ,στην συνέχιση λειτουργίας των ΚΕΠ, στην συνέχιση και επέκταση του προγράμματος ¨Βοήθεια στο σπίτι ¨ ,στην οργάνωση και συνεχή λειτουργία των πρώην κοινοτικών γραφείων . Τέλος αναφέρθηκε στην κατασκευή του αναρριχητικού κέντρου Αγίου Δημητρίου-Γάβρου αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης και στα δυο χωριά .

Η ίδια θερμή υποδοχή υπήρχε και στον Γάβρο όπου αναφέρθηκε στην ομιλία του αναλυτικότερα στην μεγάλη προσοχή που πρέπει να δοθεί στην τρίτη ηλικία ,γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι οι στυλοβάτες των σημερινών χωριών και χάρη σ αυτούς παραμένουν ανοικτά τα σπίτια στα χωριά και έρχονται πολλές φορές και οι νέοι .

Επόμενος σταθμός ήταν το Σκεπάρι ,η Κερασούλα και το Ψήλωμα που οι υποψήφιοι του τοπικού συμβουλίου του συνδυασμού τον περίμεναν και όλοι μαζί περπάτησαν στις γειτονιές του χωριού συνομιλώντας με τους κατοίκους των.

Στον επόμενο σταθμό ,παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τη νεροποντή που επικρατούσε πάρα πολλοί κάτοικοι της Ασπροκκλησιάς τον περίμεναν με θερμότατη υποδοχή και έτσι ο Βύρων Μπουτίνας μπροστά σ ένα ενθουσιώδες ακροατήριο μίλησε για τα προβλήματα των χωριών της περιοχής και πως θα δοθούν λύσεις άμεσα γιατί ο δήμος ήδη είναι οργανωμένος και είναι πολύ πιο εύκολο να λειτουργήσει.

Παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες το οδοιπορικό συνεχίστηκε στην Αχλαδέα που και εκει ,όπως και στον επόμενο σταθμό την Θεοτόκο ,οι κάτοικοι περίμεναν τον Βύρωνα Μπουτίνα να τον ακούσουν .Φυσικά στην Θεοτόκο ανέλαβε την ξενάγηση η Σπυριδούλα Σιούτα ,υποψήφια , μιας και είναι η γενέτειρα της .

Η ώρα είχε περάσει ,οι καιρικές συνθήκες είχαν ενταθεί αλλά ο Βύρων Μπουτίνας με τους συνεργάτες του συνέχισαν για τον τελευταίο σταθμό των Χασίων ,το Αγιόφυλλο,ο οποίος όμως αποδείχθηκε και ο πιο πετυχημένος σε πλήθος κόσμου .Στο χώρο της ομιλίας ήταν πάρα πολλοί κάτοικοι του χωριού.Ο Γιώργος Σκονδριάνης προσφώνησε τον Δήμαρχο ,ένα μικρό κοριτσάκι του έδωσε μια ανθοδέσμη ,ευχόμενη καλή επιτυχία και ο Βύρων Μπουτίνας απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο αναφέρθηκε στη συνέχεια των έργων και στην οργάνωση του νέου Δήμου ,παρουσίασε το τοπικό συμβούλιο ,ενώ ο επίλογος ανήκε στον Δήμαρχο Κώστα Κωστούλα και στον πρώην Δήμαρχο Θανάση Πύργο  , οι οποίοι αναφέρθηκαν στην επιλογή τους να συστρατευτούν με τον Βύρωνα Μπουτίνα στη νέα πρόκληση που την θεωρούν σίγουρη πως θα πετύχει .

Μετά την περιοδεία στα Χάσια ,διαφαίνεται πεντακάθαρα η πρωτοπορία του Βύρωνα Μπουτίνα στην περιοχή αυτή .

Η περιοδεία στο Δήμο Μαλακασίου (Τρυγώνα,Ανάληψη,Πεύκη,Κορυδαλλός , Μαλακάσι,Παναγία)για τους ενεργούς πολίτες και τον Βύρωνα Μπουτίνα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία μιας και ήταν πολύ μεγάλο το πλήθος του κόσμου που τον περίμενε σε όλα τα χωριά.Μάλιστα στην Πεύκη αναγκάστηκε να μιλήσει στην Πλατεία του χωριού μπροστά στους κατοίκους γιατί δεν χωρούσαν σε κλειστό χώρο .

Ο Βύρων Μπουτίνας αναφέρθηκε στα προβλήματα των χωριών και στους τρόπους επίλυσης αυτών .Ήταν απόλυτα ικανοποιημένος γιατί οι άνθρωποι της περιοχής που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του είναι από όλους τους πολιτικούς χώρους και πάνω από όλα από όλες τις κοινωνικές τάξεις .Δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει τα ημιτελή έργα της απελθούσης Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαλακασίου και πως θα συνεχίσει και θα επεκτείνει το πρόγραμμα ¨Βοήθεια στο σπίτι ¨ ,τιις εκδηλώσεις ‘ολο το χρόνο και τα νέα άπαραίτητα έργα για κάθε χωριό .Αξίζει να σημειωθεί πως τον προλόγιζαν σε κάθε χωριό οι τοπικοί σύμβουλοι ,οι κκ Θάνος και Δαφούλας (υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι) ,ενώ στην Παναγία τον καλωσόρισε και προλόγισε ένθερμα ο Δήμαρχοσ Μαλακασίου κ. Λιάτης, σ ένα κατάμεστο χώρο .

Προηγούμενο άρθρο Ο Ταμήλος και ψεύδεται και ξεπούλησε τα συμφέροντα του δήμου
Επόμενο άρθρο Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τους ανθρώπους και τα χωριά