Συνεδρίασε το Νομαρχιακό συμβούλιο


  Με πέντε θέματα ημερήσιας διάταξης και δύο εκτός, συνεδρίασε το βράδι της Δευτέρας 15-3-2010, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων.

Από τα σημαντικότερα θέματα η συζήτηση για τις προτεραιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τα έργα στο ΕΣΠΑ, ένα θέμα που ήρθε προς συζήτηση από την «Αυτοδιοικητική Ενότητα».

Έγινε εισήγηση από τον συντονιστή της κ. Αγγελάκη και ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον Βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Μαγκούφη και το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε:

«Έγινε μία ενημέρωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τις προτεραιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει στο παρελθόν κάποιες προτεραιότητες για όλους τους Νομούς. Άρα ότι είχαμε προγραμματίσει αυτό ωριμάζουμε και από την τράπεζα αυτών των έργων θα γίνουν οι εντάξεις.

Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση, αντηλλάγησαν εκατέρωθεν απόψεις, το ζητούμενο είναι να έχουμε συναίνεση στο Νομό μας για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχουμε και να ακολουθήσουμε σε όλα τα μεγάλα έργα και κυρίως στα οδικά και τις λιμνοδεξαμενές, ελπίζοντας ότι θα πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό».

Τα θέματα «γνωμοδότηση για έγκριση  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) της Βιοτεχνίας Κοπής & Επεξεργασίας Μαρμάρου, με την επωνυμία  «ΑΦΟΙ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο.Ε.», που βρίσκεται  εγκατεστημένη στο 5ο χλμ. Ε.Ο. Τρικάλων- Καρδίτσας, στο Δήμο  Τρικκαίων, στο Νομό Τρικάλων και η απαγόρευση της αλιείας  στον Πηνειό ποταμό και τους παραποτάμους του Ν. Τρικάλων εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αναμόρφωση Προϋπολογισμού Ν.Α. Τρικάλων οικ. έτους 2010, τροποποίηση 1η και η έγκριση μετακινήσεων Νομάρχη και Νομαρχιακών Συμβούλων εκτός Νομού, με τον νομαρχιακό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Διαμαντή να διαφοροποιείται από τη θέση της Αυτοδιοικητικής Ενότητας και να καταψηφίζει το θέμα.

Όσον αφορά τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, το πρώτο «ήρθε» από το νομαρχιακό σύμβουλο κ. Γκόγκο και αφορούσε στις κτηνοτροφικές μονάδες και κυρίως χοιροτροφικές και για το πρόβλημα με την έντονη δυσοσμία και το δεύτερο θέμα από τον νομαρχιακό σύμβουλο κ. Μιχαλάκη για δύο υπομνήματα των αγροκτηνοτρόφων.

Προηγούμενο άρθρο Στην αποκατάσταση της χωματερής προχωρά ο Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Να ξεκαθαριστεί ακριβώς ο ρόλος της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού