Στο ΤΕΙ Τρικάλων ο Γ. Κυρίτσης


 Επίσκεψη στο Τ.Ε.Ι Τρικάλων πραγματοποίησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργος Κυρίτσης συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος. Στη συνάντηση που έγινε με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα και το διδακτικό προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος, εκτέθηκαν τα βασικά προβλήματα λειτουργίας του, που συνοπτικά είναι τα ακόλουθα:

  • έλλειψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού λόγω απαγόρευσης προσλήψεων

  • καθυστέρηση στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών

  • ελλείψεις διοικητικού προσωπικού (γραμματείς, βιβλιοθηκονόμους)

  • αύξηση του κονδυλίου για τη σίτιση των σπουδαστών, λόγω της κρίσης που πλήττει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και αδυναμίας να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ και η αντιπροσωπία του κόμματος ξεναγήθηκαν στους χώρους διδασκαλίας, όπου διαπίστωσαν τα ακόλουθα:

  • το ΤΕΙ Τρικάλων διαθέτει άριστες εγκαταστάσεις διδασκαλίας και εργαστηρίων

  • το υπάρχον προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος δείχνει ένα μοναδικό, για το δημόσιο, ενδιαφέρον, προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο του, κάτω από δύσκολες συνθήκες

Σε δηλώσεις του ο κ. Κυρίτσης στάθηκε στην ορθότητα της επιλογής και παρέμβασης της ΔΗΜ.ΑΡ και του Προέδρου της Φώτη Κουβέλη να παραμείνει το ΤΕΙ στα Τρίκαλα στα πλαίσια μιας αναβαθμισμένης λειτουργίας του, που μπορεί να επιτευχθεί, προκειμένου το εκπαιδευτικό ίδρυμα να πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Τέλος, δεσμεύτηκε, στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων να προωθήσει άμεσα στους αρμόδιους φορείς τα προβλήματα αυτά.

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΚΕ Τρικάλων για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
Επόμενο άρθρο ΠΑΙΔΙΚΟ/ Σαράγια-Α.Ο.Τρίκαλα 0-1