Προβλήματα με την χρηματοδότηση του σχολείου Παλαιοπύργου


 Το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη επισκέφτηκε την Τρίτη 05-10-2010 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Παλαιοπύργου, θέτοντας το θέμα με την χρηματοδότηση.

 Ο Νομάρχης εξήγησε στα μέλη του Συλλόγου για το πώς έχει η κατάσταση, με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων που είναι ο κύριος υπεύθυνος χρηματοδότησης του σχολείου να μην έχει στείλει ούτε ένα ευρώ τους τελευταίους 10 μήνες.

Τους ξεκαθάρισε ότι η Νομαρχία θα κόψει από δικά της έργα και θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες, προκειμένου να μη χαθεί η εργολαβία και σταματήσουν οι εργασίες στο σχολείο.

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Αυτό το σχολείο ήταν ενταγμένο σε ένα πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και η χρηματοδότησή του ήταν αποκλειστικά από τον Οργανισμό. Εδώ και 10 μήνες περίπου ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δεν μας έστειλε ούτε ένα ευρώ.

Υπάρχει τεράστια δυσκολία συνέχισης των εργασιών σε πολλά σχολεία του Νομού. Παρ’όλα αυτά επειδή δεν θέλαμε να χαθεί η εργολαβία θα κόψουμε από έργα της Νομαρχίας για να συνεχιστεί αυτή η εργολαβία, αν και είναι βασική υποχρέωση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Ενημέρωσα για το πώς έχει η κατάσταση τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και να ασκήσει πίεση προς τον ΟΣΚ έτσι ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση».

Προηγούμενο άρθρο «Αναμένουμε την επίσκεψη του υπουργού για το σπουδαίο έργο του ε-65»
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη κατοίκων της περιοχής <Αμυγδαλιές> στο Δήμαρχο Τρικάλων