Πολυκοσμία στην ομιλία του Χρήστου Λάππα σε ετεροδημότες της Αθήνας


 Βροντερό παρόν έδωσαν οι ετεροδημότες στην ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία» κ. Χρήστου Λάππα, δίνοντας και αυτοί με τη σειρά τους το μήνυμα νίκης στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

 Μια ακριβώς εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Τρικκαίων, ο κ. Λάππας, μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Κάραβελ», ανέπτυξε το πρόγραμμα της παράταξής του και τις δυνατότητες που υπάρχουν με τον Καλλικράτη ώστε ο τόπος μας να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους εκλογείς να επιλέξουν τις δημοτικές αρχές που θα επιτρέψει στους δήμους να ξεφύγουν από τις παθογένειες του παρελθόντος, όπως οι ρουσφετολογικές προσλήψεις, οι πελατειακές σχέσεις, ο αλόγιστος δανεισμός γιατί, τόνισε, είναι η μόνη ασφαλής εγγύηση για να δώσουμε προοπτική στο νέο διευρυμένο δήμο Τρικκαίων.

Αναφερόμενος στην μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της Μεταπολίτευσης, τον Καλλικράτη, σημείωσε ότι δεν αρκεί ένας νόμος να είναι καλός. Οι θεσμοί, υπογράμμισε, υπηρετούνται καλύτερα από ανθρώπους που έχουν δώσει δείγματα γραφής με την στάση τους στην καθημερινή ζωή.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της νέας Καλλικρατικής αρχιτεκτονικής είναι η αναπτυξιακή της προοπτική. Η συγκρότηση και λειτουργική αυτοδυναμία των νέων ΟΤΑ τους παρέχει τη δυνατότητα να διευκολύνουν, να ενθαρρύνουν και να στηρίζουν την ανάληψη τοπικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, να καταστούν, δηλαδή, βασικός συντελεστής της τοπικής ανάπτυξης.

Οι προϋποθέσεις για να γίνει πράξη η βιώσιμη ανάπτυξη στον νέο Δήμο Τρικκαίων, που για μας αποτελεί προτεραιότητα, είναι η εφαρμογή ενός τοπικού πολιτικού συστήματος που ενθαρρύνει την συμμετοχική δημοκρατία, την αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή και έλεγχο των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων και την διαχείριση των πόρων.

Η υποστήριξη ενός τοπικού οικονομικού συστήματος το οποίο είναι ικανό να δημιουργεί οικονομικά πλεονάσματα, ενσωματώνει τεχνογνωσία, η οποία θα μπορεί να ακολουθεί τις νέες εξελίξεις και θα μπορεί να διερευνά συνεχώς και να υιοθετεί νέες λύσεις στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Η διάρθρωση ενός τοπικού κοινωνικού συστήματος το οποίο προνοεί για την δίκαιη αναδιανομή του οικονομικού πλεονάσματος, απλώνει δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους έχοντες πραγματική ανάγκη πολίτες και αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανισότητες.

Ο προσανατολισμός ενός τοπικού παραγωγικού συστήματος που θα σέβεται τις υποχρεώσεις προς το περιβάλλον και την κοινωνία.

Προτεραιότητά μας, τόνισε ο κ. Λάππας, πέρα από την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας, είναι και η ενίσχυση των κοινωνικών δομών με δράσεις που θα στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες οι οποίες πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, η ποιοτική εκπαίδευση για να έχει ελπιδοφόρο μέλλον ο δήμος μας και οι πολίτες του, η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και η πολιτιστική αναβάθμιση, με τη δημιουργία Κέντρων σε κάθε δήμο, τα οποία θα συνδέονται με το δίκτυο του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Προηγούμενο άρθρο Τη νίκη Μπουτίνα σηματοδοτεί ο Δήμος Τυμφαίων
Επόμενο άρθρο Περιοδεία Λάππα