Περιοδεία του Κώστα Μαράβα σε υπηρεσίες της Πύλης


 Μία ειλικρινή συνεργασία με εκπροσώπους Υπηρεσιών είχε κατά την χθεσινή του περιοδεία ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

 Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Μαράβα ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύλης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της κ Βλάχος Νικόλαος Ο κ. Μαράβας, αφού ενημερώθηκε πλήρως για τη δραστηριότητα και ευχαρίστησε γι’ αυτό τον Διοικητή,  έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο της Υπηρεσίας. Ιδιαίτερα δε, για την προστασία του πλούσιου δασικού πλούτου της περιοχής. Χαρακτήρισε μάλιστα τα δάση της περιοχής, όπως ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να προστατευθεί αλλά και να αναδειχθεί περαιτέρω.

Αμέσως, μετά επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πύλης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής του κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις υπηρεσίες που παρέχονται, αλλά και για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την μεταφορά των Κέντρων Υγείας στους νέους Δήμους.

Ο κ. Μαράβας αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει στην πρωτοβάθμια δημόσια υγεία. Άλλωστε, στο προεκλογικό του πρόγραμμα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις στις οποίες, μεταξύ άλλων, αναφέρονται και τα εξής:

1. Το Κέντρο Υγείας Πύλης να αναβαθμιστεί περαιτέρω να υποστηριχθεί το έργο του ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

2.Να μελετηθεί η σταδιακή εφαρμογή του συστήματος MEDIC

ALERT. (Σύμφωνα με το σύστημα αυτό ασθενείς ή υπερήλικες οι οποίοι διαμένουν μόνοι σε περίπτωση ανάγκης ενεργοποιούν ένα μηχανισμό-πομπό ο οποίος εκπέμπει σήμα κινδύνου στο Ιατρικό Κέντρο ή σε άλλο καθορισμένο κέντρο και έτσι επιτυγχάνεται η παροχή άμεσης βοήθειας).

3.Να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος η οποία θα λειτουργεί με

τον διαχειριστικό έλεγχο της Δημοτικής Αρχής.

4. Δημιουργία Περιφερειακών Ιατρείων στις έδρες των πρώην ορεινών Δήμων και Κοινοτήτων.

Τρίτος σταθμός της περιοδείας ήταν η ΔΟΥ  Πύλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον επικεφαλής της κ. Χρήστο Κανταρτζή για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Μαράβας, έδειξε ενδιαφέρον για την οικονομική – επιχειρηματική δραστηριότητας στην περιοχή, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παραγοντες και ζήτησε να ενημερωθεί για το αν υπάρχουν προβλήματα στην κάλυψη των θέσεων στα Σχολεία, αλλά και για την κατάσταση των Διδακτηρίων. Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι η νέα γενιά είναι προτεραιότητα για τον ίδιο και τους συνεργάτες τους, υποσχόμενος, ότι αν εκλεγεί Δήμαρχος Πύλης, θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση.

Τέλος ο κ. Μαράβας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Πύλης, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή της κ Μπιλιάλη Σ. από τον οποίο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έμψυχο δυναμικό και τα αποτελέσματά του, στην περιοχή.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης, υπογράμμισε την σημασία που έχει για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του νέου Δήμου η αποτελεσματική αστυνόμευση και δήλωσε συνεργάτης και υποστηρικτής των αιτημάτων του Τμήματος για την αστυνόμευση της περιοχής ευθύνης του.

Ο κ. Μαράβας, μετά το τέλος της περιοδείας του, υπογράμμισε σε δηλώσεις του:

«Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από υπεύθυνους ανθρώπους για την πορεία Υπηρεσιών του Δήμου Πύλης. Ανταλλάξαμε απόψεις και οικοδομήσαμε μία καλή συνεργασία. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν οι δημότες έχουν καλές Υπηρεσίες σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς τους. Για τον σκοπό αυτό, θα εργαστώ εγώ και οι συνεργάτες μου, αν με τιμήσουμε με την ψήφο τους, οι δημότες και μας αναθέσουν τη Δημοτική Αρχή».

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Περιοδεία Χρήστου Λάππα