Περιοδεία σε Λόγγο – Ριζαριό


 Ως αυριανό δήμαρχο υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Ριζαριού τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», κ. Χρήστο Λάππα, πιστεύοντας ότι μπορεί να αλλάξει την σημερινή εικόνα εγκατάλειψης της συνοικίας τους.

 «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Θέλουμε έναν δήμαρχο που θα σκύψει στα προβλήματα γιατί η συνοικία μας μεγαλώνει αλλά σε επίπεδο έργων και υποδομών μένει πίσω τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αδιαφορίας της σημερινής δημοτικής αρχής», τόνισαν οι κάτοικοι του Ριζαριού, υποδεχόμενοι τον κ. Λάππα την περασμένη Παρασκευή.

Απαντώντας στη φωνή απόγνωσης των κατοίκων ο υποψήφιος δήμαρχος, αναγνώρισε ότι η συνοικία τους έχει προσφέρει πολλά στην πόλη των Τρικάλων, παραχωρώντας εκτάσεις για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού αλλά και των εγκαταστάσεων του υπεραστικού ΚΤΕΛ και γι’ αυτό, τόνισε, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το αίσθημα δικαίου. Και αυτό σημαίνει ότι ο δήμος θα πρέπει να δώσει ανταποδοτικά οφέλη στο Ριζαριό, φτιάχνοντας καλύτερες πλατείες, δρόμους, ζώνες πρασίνου που θα οριοθετούν τον οικισμό, αλλά και επικαιροποιώντας την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ ώστε να μην πληρώνουν τα τέλη αποχέτευσης, γιατί η δημοτική αρχή πρέπει να είναι γενναιόδωρη απέναντι στους κατοίκους του Ριζαριού.

Όλα αυτά η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να τα κάνει γιατί πορεύεται με αδιαφάνεια, αναποτελεσματικότητα και αποδείχθηκε ανίκανη να βάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή του δήμου. Η ρουσφετολογική πολιτική που ακολουθεί έχει σαν αποτέλεσμα το 87% των εσόδων και των επιχορηγήσεων του δήμου να διατίθενται για καταναλωτικές δαπάνες και όχι για επενδύσεις. Εάν δεν αυξηθεί το ποσοστό των επενδύσεων, δεν θα πάει μπροστά ο τόπος μας, σημείωσε ο κ. Λάππας.

Νωρίτερα ο υποψήφιος δήμαρχος επισκέφθηκε το Λόγγο, μια περιοχή όπου υπάρχουν προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης φωτισμού και δικτύου αποχέτευσης, ενώ μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί οι δρόμοι από τη διέλευση μεγάλων φορτηγών. Αναφορικά δε με τα προβλήματα που προέκυψαν από το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Ε-65, ο κ. Λάππας δεσμεύτηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα ασκήσει πιέσεις προς την κυβέρνηση και τις κατασκευάστριες εταιρείες, προκειμένου να μην πληγεί η αγροτική παραγωγή.

Παράλληλα, υποχρέωση της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες υποδομές που αφορούν στην εκπαίδευση και την πρόνοια, ενώ η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να μπει η περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.

Όλα αυτά, υπογράμμισε ο κ. Λάππας, θα γίνουν εφόσον οι πολίτες είναι ενημερωμένοι και μαζί να αποφασίζουμε για τις προτεραιότητες. Αυτή η δημοκρατική διαδικασία δεν είναι απλά μια ελεύθερη έκφραση απόψεων, αλλά έχει και αναπτυξιακή διάσταση, διότι όταν ο επαγγελματίας, ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος είναι ενημερωμένος, τότε σίγουρα παίρνονται οι καλύτερες αποφάσεις. Όπως τόνισε ο κ. Λάππας, μέσα από το διάλογο θέλουμε να κτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, διότι αυτό είναι το θεμέλιο για να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Προηγούμενο άρθρο Ο Κώστας Αγοραστός προς Τον Κυβερνητικό Υποψήφιο
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών του υποψηφίου δημάρχου,του συνδυασμού ΤΡΙΚΑΛΑ Συμπολιτεία