«Τι θέλετε; Ανυπεράσπιστα σύνορα; Αυτό θέλουμε για τη Χώρα μας;»
(απευθυνόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ)
«Θα πρέπει όλοι να απονείμουμε εύσημα και τιμή στο Λιμενικό Σώμα, στην Ελληνική Ακτοφυλακή, που με αντίξοες συνθήκες, επιτελούν σπουδαίο έργο για την πατρίδα μας, για την Ευρώπη, με ανθρωπισμό και σεβόμενοι πάντα τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους του κράτους»
«….πρέπει να το κρατήσετε. Γιατί τόση σπουδή να μεταφερθεί ένα υποθηκοφυλακείο και μάλιστα από μία επαρχιακή πόλη στην οποία δίνει ζωή και να πάει αλλού;»
(αναφερόμενος στο Υποθηκοφυλακείο Καλαμπάκας)
« σε λίγους μήνες, το μνημόνιο θα αποτελεί παρελθόν,
με τις προσπάθειες αυτής της Κυβέρνησης
και όλου του ελληνικού λαού »
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 30-1-2014.
Ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ δήλωσε τη στήριξή του στα Σώματα Ασφαλείας, λέγοντας: «Θα πρέπει όλοι να απονείμουμε εύσημα και τιμή στο Λιμενικό Σώμα, στην Ελληνική Ακτοφυλακή, που με αντίξοες συνθήκες επιτελούν σπουδαίο έργο για την πατρίδα μας, για την Ευρώπη, με ανθρωπισμό και σεβόμενοι πάντα τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους του κράτους»
«Τι θέλετε; Ανυπεράσπιστα σύνορα; Αυτό θέλουμε για τη Χώρα μας;», συνέχισε, απευθυνόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στην επίθεση βουλευτών της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) προς τον Μάκη Βορίδη, είπε: «ένα ατυχές περιστατικό, πριν από τριάντα χρόνια, σε μία φοιτητική συμπλοκή, το αναγάγουμε σε μείζον θέμα για να κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο ότι δεν είναι δημοκρατικός; Τέτοιες καταδίκες δεν ακούσαμε, όμως, για τα θύματα της MARFIN στην Αθήνα, δεν ακούσαμε για τόσα θύματα στην Ελλάδα…..»
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος επίσης, δέχτηκε επίθεση από μέλη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Είναι περίπου τρία χρόνια στη θέση του, επιτελεί κατά τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά του, εντιμότατος, ακέραιος, ικανότατος»
Παραθέτουμε την ομιλία του κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.youtube.com/watch?v=qnZjIQHo22Q
……Όσον αφορά αυτά που είπε ο αξιότιμος κ. Λοβέρδος, με τα περισσότερα συμφωνώ. Διαφωνώ, όμως, με τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Πρόεδρε, γιατί η Νέα Δημοκρατία όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Χώρας και «έβαλε πλάτη» για να σωθεί η Χώρα, ήταν οι εξελίξεις προδιαγεγραμμένες και δεν μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση και να διώξει το ΔΝΤ, όταν άλλοι το είχαν φέρει στη Χώρα. Τώρα προσπαθούμε να το διώξουμε, γι’ αυτό και το μνημόνιο σε λίγους μήνες θα αποτελεί παρελθόν με τις προσπάθειες αυτής της Κυβέρνησης και όλου του ελληνικού λαού.
Πράγματι είμαστε αντιμνημονιακοί και θα το δείτε σε λίγους μήνες, όταν το μνημόνιο θα αποτελεί παρελθόν.
Η δεύτερη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι πρέπει όλοι να σεβόμαστε τους θεσμούς. Δεν άκουσα μία καταδίκη για το ότι κάποιοι νεαροί –σε οποιοδήποτε κόμμα και αν ανήκουν- επιτέθηκαν σε ένα πολιτικό γραφείο ενός πολιτικού προσώπου. Αύριο θα επιτεθούν στο σπίτι κάποιου άλλου. Γιατί; Στοχοποιούμε κάποιους κυβερνητικούς αξιωματούχους; Επιδιώκουμε την τρομοκράτησή τους μέσω αυτών των επιθέσεων;
Θα πρέπει όλοι να απονείμουμε εύσημα και τιμή στο Λιμενικό Σώμα, στην Ελληνική Ακτοφυλακή, που με αντίξοες συνθήκες επιτελούν σπουδαίο έργο για την πατρίδα μας, για την Ευρώπη, με ανθρωπισμό και σεβόμενοι πάντα τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους του κράτους.
Εκμεταλλευόμαστε ένα ατυχές γεγονός -για το οποίο όλοι λυπούμαστε, αλλά ακόμα η έρευνα δεν έχει τελειώσει για να δούμε πού θα αποδώσει ευθύνες- για να καταγγείλουμε την πολιτική ηγεσία αμέσως σαν υπεύθυνη, χωρίς να ξέρουμε καν τα πραγματικά περιστατικά; Μήπως έτσι στοχεύουμε στο να αποθαρρύνουμε το Λιμενικό από το να κάνει σωστά το έργο του; Τι θέλετε; Ανυπεράσπιστα σύνορα; Αυτό θέλουμε για τη Χώρα μας;
Η τρίτη παρατήρηση που θέλω να κάνω είναι ότι θυμηθήκαμε πάλι το τσεκούρι του κ. Βορίδη και από την πτέρυγα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και από τη Χρυσή Αυγή. Δηλαδή ένα ατυχές περιστατικό πριν από τριάντα χρόνια σε μία φοιτητική συμπλοκή το αναγάγουμε σε μείζον θέμα για να κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο ότι δεν είναι δημοκρατικός –αυτό υπονοείτε στην ουσία- ή ότι χρησιμοποιούσε μεθόδους μη δημοκρατικές; Τέτοιες καταδίκες δεν ακούσαμε, όμως, για τα θύματα της MARFIN στην Αθήνα, δεν ακούσαμε για τόσα θύματα στην Ελλάδα. Με δύο μέτρα και δύο σταθμά κρίνουμε την πολιτική ζωή του τόπου; Έτσι πιστεύουμε ότι θα πλήξουμε πολιτικούς αντιπάλους, με προσωπικές επιθέσεις και επιθέσεις κάτω από τη μέση;
Μία τελευταία παρατήρηση που θέλω να κάνω αφορά το ότι εγκαλέσατε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν είναι ικανός ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας; Έχετε κάτι να του καταλογίσετε;
Είναι περίπου τρία χρόνια στη θέση του, επιτελεί κατά τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά του, εντιμότατος, ακέραιος, ικανότατος.
Έχουμε πολλούς που πρέπει να τους πετροβολούμε συνέχεια σε όλη τη δημόσια διοίκηση;
Αυτόν τον άνθρωπο δεν πρέπει να τον επιβραβεύσουμε που επιτελεί σωστά το λειτούργημά του;
Τι έγινε; Δεν επετράπη η επικοινωνία Βουλευτών με κάποιους κρατουμένους. Μα δεν ήταν θέμα του αρχηγού αυτό. Είναι θέμα ποινικών διαδικασιών. Είναι θέμα ανακριτικής διαδικασίας.
Αν αύριο, κάποιοι άλλοι νεολαίοι, επιτεθούν σε κάποιον άλλο πολιτικό γραφείο ενός πολιτικού στελέχους άλλης παράταξης, θα πάτε να συμπαρασταθείτε, με τον ίδιο τρόπο, κύριοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης;
Εάν δεν μάθουμε να σεβόμαστε τους θεσμούς, τότε δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τις λειτουργίες αυτού του δημοκρατικού πολιτεύματος. Και όταν ακόμα δεν λειτουργούν κατά τον ιδανικότερο τρόπο, υπάρχουν οι αρμόδιοι για να ελέγξουν τα διοικητικά όργανα, τα αστυνομικά όργανα, όλους στη δημόσια διοίκηση.
Άλλος είναι ο ρόλος του Βουλευτού. Ο ρόλος του είναι να δίνει το παράδειγμα εντός της κοινωνίας, να είναι παιδαγωγός και όχι να θέλει να πάρει το μέρος μίας πλευράς και να είναι τιμωρός κάποιων άλλων πολιτών, γιατί σήμερα οι πολίτες ανήκουν σε μία παράταξη, αύριο θα ανήκουν σε άλλη. Έχουν αυτό το δικαίωμα. Δεν θα τους βάλετε σε μαντριά.
Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου:
Κατέθεσε μία τροπολογία ο κ. Πανούσης. Πρέπει να το δείτε. Στις έδρες όπου καταργήθηκαν τα ειρηνοδικεία υπηρετούσαν κάποιοι υποθηκοφύλακες και ζητούν να μεταφερθεί η έδρα τους εκεί που πήγε και το ειρηνοδικείο. Νομίζω ότι είναι δίκαιο αίτημα. Δεν κοστίζει τίποτα να δώσουμε το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους να μεταφέρουν την έδρα τους, εφόσον η διοίκηση αποφάσισε ότι καταργείται η έδρα του ειρηνοδικείου.
Το δεύτερο θέμα αφορά το Υποθηκοφυλακείο Καλαμπάκας. Νομίζω ότι πρέπει να το κρατήσετε. Είναι μία μεγάλη περιοχή. Σας το ζητήσαμε όλοι οι παράγοντες του Νομού. Πρέπει να μείνει το Υποθηκοφυλακείο στην Καλαμπάκα. Δεν κοστίζει τίποτα σε κανέναν. Άμισθα είναι τα υποθηκοφυλακεία και στεγάζονται σε δημοτικό χώρο. Γιατί τόση σπουδή να μεταφερθεί ένα υποθηκοφυλακείο και μάλιστα από μία επαρχιακή πόλη στην οποία δίνει ζωή και να πάει αλλού; Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τη σκοπιμότητα.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς, τιμούμε τη Δικαιοσύνη αλλά για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη μπορεί να μην ευθύνονται οι δικαστικοί λειτουργοί, αλλά όλοι ευθυνόμαστε. Αυτό, όμως αποβαίνει, σε βάρος των πολιτών και πληρώνει το κράτος πολλά δισεκατομμύρια, όπως είδατε σε πολλές εκθέσεις διεθνών οργανισμών που αποδίδουν σε αυτές τις καθυστερήσεις μία μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.