Πάντα στις πρώτες θέσεις η Συνεταιριστική


 Με βάση την καταγραφή των βασικών μεγεθών του 9μηνου το τοπικό χρηματοπιστωτικό κατάστημα, που έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλη τη Θεσσαλία βρίσκεται στη δεύτερη του Ομίλου σε κερδοφορίας κάτι που αποτυπώνει την υψηλή αποδοτικότητα που εξασφαλίζουν όλοι οι παραγωγικοί συντελεστές της Τράπεζας.

 Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου «η υψηλή κερδοφορία αποτελεί κεντρική επιλογή της Διοίκησης και του στελεχικού της δυναμικού γιατί οδηγεί στην ενδυνάμωση της μέσω της ισχυροποίησης των κεφαλαίων της και εν τέλει επιστρέφει στους συνεταίρους της είτε ως  μέρισμα, είτε ως υπεραξία της μερίδας. Κερδοφορία η οποία πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ στο εννεάμηνο με στόχο να ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια στο τέλος  της χρήσης.  Επισημαίνεται ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας σκοπεύει και στην τρέχουσα χρήση να κάνει πρόσθετες προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων για να διασφαλιστεί ακόμη περισσότερο από το ενδεχόμενο πιθανών απωλειών στο χαρτοφυλάκιο λόγω της κρίσης.

Σε πολύ υψηλή θέση στον Όμιλο, βρίσκεται και στον τομέα των χορηγήσεων, το υπόλοιπο των οποίων ξεπερνά τα 153 εκατομμύρια ευρώ την 30η Σεπτεμβρίου 2010, αυξημένο κατά 23% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία της προηγούμενης χρήσης. Το ύψος των χορηγήσεων και η αύξησή του από την προηγούμενη χρήση καταγράφει τη συμβολή της Τράπεζας στο αγώνα που δίνει η μικρομεσαία επιχείρηση σ’ αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς.

Την ώρα που πιστωτική επέκταση του συνόλου των τραπεζών βρίσκεται στο 2% (στοιχεία Ιουλίου 2010) με εκτιμήσεις ότι στο τέλους του έτους θα είναι μηδενική ή και αρνητική, η Τράπεζα αυξάνει σημαντικά τις χορηγήσεις στηρίζοντας τον Θεσσαλό επιχειρηματία προσφέροντάς του χρηματοδοτικές διεξόδους. Το υπόλοιπο των καταθέσεων την ημερομηνία αναφοράς, ξεπερνά τα 160 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένο κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. (…) Τα ίδια κεφάλαια της Τράπεζας ξεπερνούν τα 27 εκατομμύρια ευρώ δίνοντας την 4η θέση στη Τράπεζα στο σύνολο του Ομίλου.

Με βάση τα παραπάνω μεγέθη η Τράπεζα συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου της σε όλη τη Θεσσαλία. Ήδη υπάρχουν καταστήματά της στις πρωτεύουσες όλων των νομών, ενώ το επιχειρησιακό της σχέδιο προβλέπει την δημιουργία καταστημάτων σε όλους του Καλλικρατικούς Δήμους της Περιφέρειας και η ενίσχυση της παρουσίας στις μεγαλουπόλεις. Με την ολοκλήρωση του Δικτύου εκτιμάται λοιπόν ότι τα μεγέθη και τα αποτελέσματα της Τράπεζας θα βελτιωθούν πολύ περισσότερο στο μέλλον. Το νέο Κατάστημα Καρδίτσας με Διευθυντή τον κ. Απόστολο Μητσογάννη, βρίσκεται επί της οδού Νικηταρά 1 και Ηρώων Πολυτεχνείου.

Προηγούμενο άρθρο «Έχει αλλάξει την πορεία του Νομού»
Επόμενο άρθρο Επί τάπητος τα ζητήματα του εμπορικού κόσμου