Παρελθόν αποτελούν και τυπικά οι 266 εργαζόμενοι (83 από τα Τρίκαλα), με σύμβαση αορίστου χρόνου, της Αγρογής Α.Ε. μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου, ψηφίστηκε επί των άρθρων από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγείρει ενστάσεις για το ζήτημα της Αγρογής.
Το θέμα αυτό αποτέλεσε πεδίο έντονης τριβής κατά της δύο ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να θεωρούν την κίνηση πολιτική δίωξη και προπομπό και άλλων απολύσεων συμβασιούχων αορίστου χρόνου.
Το διέψευσε όμως κατηγορηματικά ο υφυπουργός Εσωτερικών Γεώργιος Ντόλιος σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη περίπτωση συνιστά παράνομες προσλήψεις που έγιναν δύο μόλις ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών τον περυσινό Σεπτέμβριο, ενώ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης υπογράμμισε ότι δεν τηρήθηκαν οι τύποι και οι αρχές διαφάνειας για την πρόσληψη αυτού του προσωπικού. Από τη Νέα Δημοκρατία ο εισηγητής της Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Τζαβάρας, έκαναν λόγο για δίωξη πολιτικής εμπάθειας παρά το γεγονός της προφανούς αντισυνταγματικότητας, που επισημαίνει στην έκθεσή του και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.
Τόσο οι δύο βουλευτές, όσο και οι πρώην υπουργοί Σωτήρης Χατζηγάκης και Χρ.Ζώης επέμειναν ότι σε τίποτε δεν πάσχουν οι προσλήψεις αυτές, ενώ κι αν ακόμη ήσαν παράνομες θα έπρεπε να ακολουθηθεί η οδός της καταγγελίας, υπογραμμίζοντας ως βέβαιη την δικαίωση των υπαλλήλων στα δικαστήρια. Κλείνοντας τη συζήτηση ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος τόνισε ότι η διαδικασία αδίκησε και το νομοσχέδιο και την κυβέρνηση, αφού μονοπώλησε το ενδιαφέρον το θέμα της ΑΓΡΟΓΗΣ και όχι η μεγάλη μεταρρύθμιση που είναι σε εξέλιξη