Οργή για δίωξη σε βάρος καθηγητή…


Με τρίωρη στάση εργασίας αύριο (11 π.μ. – 2 μ.μ.), συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων και συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. “απαντούν” Ο.Λ.Μ.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. στον διευθυντή Δ.Ε. κ. Θεόδωρο Τσέλιο τον οποίο καταγγέλλουν «για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ. Θεόδ. Μούτου, επειδή ο τελευταίος τόλμησε να εκφράσει τη θέση της Ομοσπονδίας για τη δήθεν “αυτο-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας” που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας». Μάλιστα, το θέμα έφθασε στο ελληνικό Κοινοβούλιο ύστερα από ερώτηση που κατέθεσαν τρεις βουλευτές του Κ.Κ.Ε.

 Το επόμενο εικοσιτετράωρο θα βρεθεί στην πόλη μας αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα κ. Νίκο Παπαχρήστο, προκειμένου να μετάσχει στις διαμαρτυρίες και να ζητήσει «τον άμεσο τερματισμό της δίωξης».

Ε.Λ.Μ.Ε.Τ.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων αναφέρονται τα ακόλουθα: «Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ. καταγγέλλει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εκ μέρους του Διευθυντή Δ.Ε. Τρικάλων κ. Θεοδ. Τσέλιου κατά του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ. Θεόδ. Μούτου, επειδή ο τελευταίος τόλμησε να εκφράσει τη θέση της Ομοσπονδίας για τη δήθεν “αυτο-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας” που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Ζητούμε τον άμεσο τερματισμό της δίωξης, διότι τέτοιου είδους πειθαρχικές ενέργειες όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην εξύψωση του επιπέδου της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά ουσιαστικά συνιστούν προσπάθειες φίμωσης και ποινικοποίησης τού συνταγματικά και νομικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης που αποτελούν ιερό καθήκον και υποχρέωση κάθε συνδικαλιστή (Ν. 1264/82). Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Ο.Λ.Μ.Ε. για τη Δευτέρα 29-11-2010, από ώρα 11.00-14.00, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της δίωξης και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ. κάτω από τα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ.».

Ο.Λ.Μ.Ε.
Άμεσα αντέδρασε και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης που καταγγέλλει τη δίωξη συνδικαλιστή της Ε.Λ.Μ.Ε. Τρικάλων επειδή εξέφρασε τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης. «Θεωρούμε», υπογραμμίζει, «ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για το Ν. Τρικάλων τη Δευτέρα 29/11/2010 και να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας από αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. στη Διεύθυνση Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για να σταματήσει η διαδικασία δίωξης του συναδέλφου και να αποσυρθούν οι κατηγορίες».

K.K.E.
«Να σταματήσει η δίωξη συνδικαλιστή καθηγητή στα Τρίκαλα, που υπερασπίστηκε τους συναδέλφους του», ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και αποδέκτη την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου τρεις βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Το πλήρες κείμενο, που συνυπογράφουν οι κ. Αντώνης Σκυλλάκος, Γιάννης Πρωτούλης και Αποστόλης Νάνος, έχει ως εξής: Σε μια χρονική περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη συναίνεση της Ν.Δ. και με πρόσχημα την οικονομική κρίση, ισοπεδώνει και ανατρέπει το εισόδημα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών, εντείνονται ταυτόχρονα οι επιθέσεις σε βάρος συνδικαλιστών, με σκοπό να φιμώσουν τις ελεύθερες και ανυπότακτες φωνές. Όσοι δεν ευθυγραμμίζονται και δεν πειθαρχούν με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και της Ε.Ε., είναι ένοχοι και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα είναι πάντα πρόθυμα να επιβάλλουν την παραδειγματική τους τιμωρία. Τα παραπάνω ισχύουν και στην περίπτωση του καθηγητή Μούτου Θεόδωρου στα Τρίκαλα, επειδή τόλμησε με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, να υπερασπιστεί τους συναδέλφους και τον κλάδο γενικότερα, από τις απαξιωτικές θέσεις που εξέφρασε ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Δοδοντσάκης Γ., σχετικά με το έργο των εκπαιδευτικών. Η κλήση σε απολογία του συνδικαλιστή καθηγητή από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Τσέλιο Θεόδωρο, βασίζεται στην αναφορά της Διευθύντριας του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων κ. Κάκλα Β., η οποία ζητάει τη δίωξη του Θεόδωρου Μούτου, επειδή ο τελευταίος υπερασπίστηκε τους συναδέλφους του υπηρετώντας το συνδικαλιστικό του καθήκον. Η συγκεκριμένη ενέργεια που εντάσσεται στη γενικότερη επιχείρηση τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων, βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους του εκπαιδευτικούς των Τρικάλων, που μέσω της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε. αποφάσισαν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 29/11/2010, αντιδρώντας στην απαράδεκτη δίωξη του συναδέλφου τους και απαιτώντας την άμεση ανάκλησή της.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει προκειμένου να σταματήσει άμεσα κάθε μορφή δίωξης κατά του συνδικαλιστή καθηγητή Μούτου Θεόδωρου στα Τρίκαλα, αλλά και για τη προστασία και υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Δημοκρατική Συσπείρωση
Η “Δημοκρατική Συσπείρωση”, από την πλευρά της, καταγγέλλει «τη δίωξη του συνδικαλιστή του Π.Α.ΜΕ. κ. Μούτου Θεόδωρου από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επειδή έπραξε το καθήκον του να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Η “Δημοκρατική Συσπείρωση” εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο συναγωνιστή Μούτο Θεόδωρο και καλεί όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δέχονται ολομέτωπη επίθεση, καθώς και όλους τους μαζικούς φορείς, να εκφράσουν και αυτοί τη συμπαράστασή τους και να δυναμώσουν τον αγώνα για διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που διαλύει κυριολεκτικά και τις τελευταίες εργατικές κατακτήσεις με απολύσεις, περικοπές και τρομοκρατία, προσπαθώντας να φιμώσει όσες φωνές δεν πειθαρχούν με τις πολιτικές επιλογές της. Τους καλεί στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων να παλέψουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρό του θα έχει τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού».

Προηγούμενο άρθρο Έμμεσες απαντήσεις για το ΤΕΙ
Επόμενο άρθρο ΞΕΚΑΘΑΡΟ «ΝΑΙ» Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ