Ομιλία του Κώστα Μαράβα


Συνδημότισσες και Συνδημότες,
Η Πύλη μίλησε. Οι δημότες του νέου Δήμου Πύλης μίλησαν. Η Νίκη είναι εδώ.
Η Νίκη είναι Δική σας.
Η Νίκη είναι των Δημοτών του Δήμου Πύλης.
Σας φέρνω το ίδιο μήνυμα Νίκης από τη  ομιλία στη Φήκη. Το ίδιο μήνυμα Νίκης από τις ομιλίες στη Λυγαριά, την Ελάτη, τα Στουρναρέικα, τη Νεράιδα και το Μυρόφυλλο.
Ο ΛΑΟΣ μίλησε. Το ποτάμι της Νίκης κατέβηκε και είναι ισχυρό.

Το μπουγάζι στην Πύλη σήμερα φύσηξε και έφερε ένα δυνατό αέρα ΝΙΚΗΣ από τα ορεινά. Από τους Δήμους Αιθήκων και Πινδέων, από τις Κοινότητες Νεράιδας και Μυροφύλλου. Φύσηξε και δυνατός αέρας ΝΙΚΗΣ από τον κάμπο. Από τους Δήμους  Πιαλείων και Γόμφων που στηρίζουν τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Ψηφίζουν ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Η σημερινή σας μεγαλειώδη παρουσία στέλνει αποφασιστικό μήνυμα ΝΙΚΗΣ. Η σημερινή σας παρουσία και η αγάπη σας, εξηγεί το άγχος και των πανικό κάποιων οι οποίοι κατέφυγαν στη λάσπη. Κάποιοι  οι οποίοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο ΛΑΟΣ έχει κρίση. Έχει αλάνθαστο κριτήριο και γνωρίζει το αληθινό από το ψεύτικο. Το ξύλινο από το ειλικρινές.  Ξέρει να επιβραβεύει, αλλά και να τιμωρεί τους υπερόπτες.  Αυτούς που μεγαλοπιάνονται στις μεγάλες καρέκλες.
Μπορεί αυτοί να ξέρουν τα πολλά τα γράμματα, αλλά οι ψευτιές τους,  αποδεικνύουν ότι τον άνθρωπο δεν τον κάνουν μόνο τα γράμματα.  Εγώ παρόλο  δεν ξέρω τόσα γράμματα, καταλαβαίνω τον πανικό τους. Αλλιώς τα υπολόγιζαν και ο λαός αλλιώς θέλει. Δεν πρόκειται να υποκύψω σε εύκολους χαρακτηρισμούς. ΔΕΝ πρόκειται όμως και να σκύψω το κεφάλι. Έχω μάθει να περπατάω με ψηλά το κεφάλι όχι από εγωισμό, όπως κάνουν άλλοι, αλλά επειδή, ότι έκανα μέχρι τώρα, δεν το έκανα  γιατί μου το χάρισαν, αλλά γιατί πάλεψα και ίδρωσα.
Εγώ ίδρωσα στη ζωή μου και ξέρω να τιμώ τον ιδρώτα των άλλων. Δεν είμαι μέσα σε ατσαλάκωτα κουστούμια. ΔΕΝ λέω καλημέρα μόνο παραμονές των εκλογών. Δεν βλέπω τον άλλο σαν ψήφο, αλλά σαν ΑΝΘΡΩΠΟ.
Ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε. Ελάτε, όλοι μαζί να δώσουμε μία δυνατή απάντηση σε όλους εκείνους που πιστεύουν η αυτοδιοίκηση είναι για τους λίγους και τους εκλεκτούς. Όλους εκείνους που πιστεύουν ότι ο κόσμος τους χρωστάει τα πάντα και οι ίδιοι τίποτα σε κανένα. Ελάτε να βάλουμε μία και καλή στο περιθώριο ότι δεν μας αρέσει. Ότι μας προσβάλει σαν ανθρώπους και σαν δημότες. Ελάτε μαζί να γκρεμίσουμε τον τοίχο που χωρίζει τον Δημότη από τον Δήμο. Τον τοίχο που το σύστημα εξουσίας ύψωσε ανάμεσα στον απλό κόσμο και τον Δήμο για
 να είναι μόνο οι εκλεκτοί του, μέσα σε αυτόν. Ελάτε να το γκρεμίσουμε μαζί, ανοίγοντας της πόρτες του νέου Δήμου Πύλης σε όλες και σε όλους. Στον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον επαγγελματία του τουρισμού, τον υπάλληλο, τον επιχειρηματία, τον συνταξιούχο, τον άνεργο.

Φίλες και Φίλοι.
Γυρίζοντας στα χωριά του Δήμου μας, ακούω τον κόσμο, ακούω εσάς να λέτε ότι φτάνει πια. Κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς, εδώ στον τόπο μας για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των καιρών.
Όταν εγώ είπα ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ήξερα τι έλεγα. Όλοι μιλούσαν για άλλα πράγματα. Για σχέδια, μελέτες και μεγάλα οράματα.  Δεν  έβλεπαν ότι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα. Μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα.  Και δεν το έβλεπαν γιατί δεν είναι ένα με τον λαό.
Τι να πεις σε έναν Δημότη ο οποίος δεν έχει να βάλει πετρέλαιο ή να πάρει καυσόξυλα για να ζεσταθεί; Τι να τα κάνει αυτός τα μεγάλα τα λόγια; Χόρτασε απ’ αυτά, αλλά πάλι πεινάει.  Έχει άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Θέλει στη δημαρχεία, ένα δικό του  ΑΝΘΡΩΠΟ που να τον καταλαβαίνει.
 Ένα πραγματικό Φίλο να τον ακούσει και να τον συμπαρασταθεί. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Για αυτό εγώ και οι συνεργάτες μου δίνουμε προτεραιότητα στον άνθρωπο  με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως είναι το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ.
Με χειροπιαστές προτάσεις για τον τουρισμό, την αγροτιά, την κτηνοτροφία και την επιχειρηματικότητα.
Με προτάσεις για τα αναγκαία έργα υποδομής στο Δήμο Πύλης.
Για αυτό δεσμεύομαι, εδώ απέναντί σας για την υλοποίηση των έργων και δράσεων :
Για το Φράγμα Πύλης
Για τη Λιμνοδεξαμενή  Πιαλείας  –  Παλαιομοναστήρου
Για το βιοτεχνικό πάρκο στο Καραβόπορο
Για την προώθηση  εναλλακτικών μορφών καλλιέργειας
Για την προώθηση του αγροτουρισμού
Για τους επαγγελματίες του τουρισμού για να μην αποφασίζουν άλλοι για αυτούς χωρίς αυτούς.
Εμείς θα προσέξουμε την  κτηνοτροφία και του αγρότη γιατί ξέρουμε τον μόχθο τους.
Δεσμευόμαστε για σχολεία που αξίζουν στα παιδία μας, ότι καλύτερο έχει το τόπο μας.
Δεσμευόμαστε για δράσεις οι οποίες θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των γυναικών.
Δεσμευόμαστε για υποστήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και υγείας κυρίως για τους συνταξιούχους και τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών.
Δεσμευόμαστε για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Γόμφων
Για τη Συντήρηση και διατήρηση  του κονακίου στη Πηγή
Για την Ένταξη έργων σε εξέλιξη στο ΕΣΠΑ
Για τη σύνδεση Πιαλείων – Γόμφων  με γέφυρα στον Πορταικό
Για την αξιοποίηση  του αθλητικού Κέντρου στη Πηγή
Για την αξιοποίηση του δάσους  Παλαιομοναστήρου
Για τη βελτίωση οδικού δικτύου από  ΠΥΛΗ – ΜΕΣΟΧΩΡΑ
Θα παλέψουμε και θα πιέσουμε για αποπεράτωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη
Εγώ λέω πως δεν τα ξέρω όλα, γιατί κανείς άνθρωπος λογικός δεν λέει ότι τα ξέρει όλα. Για αυτό δεσμεύομαι για την σύσταση  ομάδας εργασίας από ειδικούς για τον χειρισμό του Φράγματος Μεσοχώρας
Δεσμεύομαι για την ολοκλήρωση Προπονητικού  Κέντρου
Για την αναβάθμιση  κυνηγετικής περιοχής
Για τη λειτουργία γραφείο ενημέρωσης επισκεπτών τους πρώτους έξι μήνες της δημαρχείας μου.
Για την αναβάθμιση παρκινγκ  χιονοδρομικού κέντρου
Για τη δημιουργία αθλητικού  κέντρου στο Δήμο Πιαλείων
Δεσμεύομαι για τον Ηλεκτροφωτισμό  δημοτικών διαμερισμάτων
Δεσμεύομαι για την αναβάθμιση των ΚΑΠΗ τα οποία θα προσφέρουν ουσιαστικό έργο στους ηλικιωμένους που τιμώ και αγαπώ.
Δεσμεύομαι για τη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών προγραμμάτων όπως το βοήθεια στο σπίτι.
Είμαι αποφασισμένος να προωθήσω την αξιοποίηση  ημιορεινού όγκου Πιαλείας – Φιλύρας
Θα αγωνιστούμε να μην διαλυθούν ή να καταργηθούν υπηρεσίες   στην έδρα του δήμου στην Πύλη όπως η ΔΟΥ   που κατά  την λειτουργία έχει προσφέρει  τα μέγιστα  στην εξυπηρέτηση των δημοτών.
Εμείς ρίχνουμε γέφυρες με τους πολίτες και εμείς θα φτιάξουμε και τη νέα  γέφυρα Αγίου Βησσαρίωνα – Πύλη
Θέλουμε ένα περιβάλλον καλύτερο για τα παιδιά μας. Θέλουμε περιβάλλον καθαρό και θα το έχουμε με βιολογικούς καθαρισμούς.

Φίλες και Φίλοι,
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα έργα που θα προτάξουμε. Όχι για το μακρινό μέλλον, αλλά από την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων.
Αυτά που λέμε είναι συμβόλαιο τιμής με τους συνδημότες μας και επειδή φοράμε παντελόνια θα το τηρήσουμε στο ακέραιο.
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Προχωρούμε μαζί, με ενότητα και δυναμισμό για περισσότερο χρώμα στον τόπο μας, για περισσότερο χαμόγελο στα πρόσωπα όλων. Προχωρούμε, αποφασισμένοι για νέους αγώνες, για νέες διεκδικήσεις με το βλέμμα πάντα στον άνθρωπο.
Με πιστέψατε κι αυτό με τιμά ιδιαίτερα. Και με πιστέψατε γιατί είμαι ένας από σας. Είμαι ένα με σας. Αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Αυτοδημιούργητος, αγωνιστής της ζωής, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με λόγο τιμής.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και δεσμεύομαι ότι θα επιστρέψω τη  δική σας συμμετοχή και την εμπιστοσύνη  στην εκλογική διαδικασία, με προσφορά για τον Δημότη Πύλης. Προσφορά για να διατηρήσουμε τον τόπο μας ζωντανό. Προσφορά γιατί το αξίζουν οι Πορτινοί, το αξίζουν όλοι οι Δημότες του Δήμου Πύλης. Προσφορά για να προωθηθούν τα μικρά και μεγάλα τοπικά προβλήματα μέσα από την ενίσχυση ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου.  Προσφορά για να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ, ένα Δήμο Πύλης που θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους Δημότες και
 θα εξασφαλίζει δημιουργική απασχόληση σε όλους και κυρίως στους νέους Ανθρώπους.

Με κεντρικό μας σύνθημα και όνομα του συνδυασμού μας ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ σηματοδοτούμε τη νέα αντίληψη στη διαχείριση των υποθέσεων νέου Δήμου Πύλης.
Ο  Δημότης αναβαθμίζεται, γίνεται ισότιμος συνομιλητής, πρωταγωνιστής και επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας.
Δημιουργούμε με τους πολίτες, την  πλατιά κοινωνική συμμαχία που συμμετέχει, διεκδικεί και διαμορφώνει μαζί μας την τελική πρόταση.
Μία πρόταση που θέλει τον νέο Δήμο Πύλης κοντά στον Δημότη, κοντά στην καθημερινότητά του, στη χαρά και στη λύπη, κοντά στα προβλήματά του και  τις ανησυχίες του.
Έναν Δήμο που θα αγκαλιάσει το σύνολο των Δημοτών στη νέα πραγματικότητα, παρέχοντας σε όλους ίσες ευκαιρίες, πέρα από τοπικισμούς και συμφέροντα.
Φίλες και Φίλοι,
Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση σας, σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας για να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο Δήμο, έναν ενωμένο Δήμο, έναν Δήμο που δεν θα αποκλείει κανέναν και θα είναι ανοιχτός σε όλους.

Φίλες και Φίλοι
Έχουμε ανθρωπιά. Έχουμε φιλότιμο. Έχουμε συναίσθηση το τι καλούμαστε να αναλάβουμε. Για το λόγο αυτό, δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του. Συγκροτήσαμε μία ισχυρή ομάδα που είναι έτοιμη να αναλάβει τις τύχες του Δήμου Πύλης. Που θα τον πάει μπροστά. Μόνο που εγώ δεσμεύομαι ότι ο Δήμος δεν θα πάει μπροστά και οι Δημότες θα μείνουν πίσω. Μαζί θα πάμε μπροστά. Μαζί θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο και μαζί θα το κατακτήσουμε.
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Πίστεψα στον άνθρωπο και δικαιώθηκα.
Πίστεψα στο όνειρο και δικαιώνομαι.
Πίστεψα στους Δημότες του Δήμου Πύλης και δεν διαψεύσθηκα.
Ο στόχος χάρη σε σας θα επιτευχθεί.
Σήμερα είμαστε πιο  κοντά στο όνειρο από ποτέ.
Είμαστε βέβαιοι για τη Νίκη.
Μία Νίκη η οποία θα φέρει τον άνθρωπο, δηλαδή, όσους εσάς στη δημοτική αρχή.
Μία Νίκη που ανήκει σε σας και μόνο σε σας.
Μία Νίκη της Νεολαίας που πρώτη μου έδωσε τη δύναμη να συνεχίσω.
Μία Νίκη η οποία θα σπάσει το κατεστημένο που καθηλώνει τους απλούς ανθρώπους χαμηλά για να περνάνε οι λίγοι καλά.
Μία Νίκη για όλες τις Δημότισσες και όλους τους Δημότες του Δήμου Πύλης.
Μαζί για τον ΑΝΘΡΩΠΟ.
Μαζί για τον Δήμο Πύλης που θέλουμε και ονειρευόμαστε.
Μαζί στον όμορφο ΑΓΩΝΑ που δικαιώνεται και μαζί αύριο στη Δημοτική Αρχή.
Μαζί θα αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις δυσκολίες τους αύριο.
Μαζί για ένα νέο ξεκίνημα από το οποίο δεν περισσεύει κανείς.
Μαζί γιατί ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Σας ευχαριστώ για την χαρά που μου δώσατε.
Σας ευχαριστώ πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως υποψήφιος γιατί αυτός ο αγώνας ήταν ο ομορφότερος της ζωής μου.
Γιατί γνώρισα ό,τι καλύτερο έχει η κοινωνία μας. Ανθρώπους που τους  κοιτούσα στα μάτια, τους εμπιστεύθηκα και με εμπιστεύθηκαν.
Σε αυτούς τους Ανθρώπους απευθύνομαι και ξέρω πως θα μας δικαιώσουν.
Όλοι μαζί μέχρι την Κυριακή.
Όλοι μαζί για να γκρεμίσουμε τους τοίχους που μας κρατούν σε απόσταση   από εκείνα που ανήκουν σε όλους τους Δημότες.
Σας ευχαριστώ για την αποψινή μοναδική βραδιά.
Σας ευχαριστώ γιατί εσείς είστε η δύναμή μου.
Γεια σας και  με τη ΝΙΚΗ.

Προηγούμενο άρθρο Μια διδακτική ιστορία
Επόμενο άρθρο Ανεργία, φτώχια, ανασφάλεια...