Ομιλία Παπατόλια στην Πύλη του Νομού Τρικάλων


 Την Κεντρική του ομιλία στην Πύλη του Νομού Τρικάλων πραγματοποίησε ο  κ.Απόστολος Παπατόλιας, το «σταυροδρόμι των πολιτισμών, των περιφερειών και των Νομώ»ν, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλια;.

 Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη  πιο δίκαιης κατανομής  και αξιοποίησης του τοπικού πλούτου  ώστε να βγει η Δυτική Θεσσαλία από το τούνελ της αναπτυξιακής υστέρησης. Αναφερόμενος στο  ολοκληρωμένο πρόγραμμα της «Θεσσαλών Δύναμη» , τόνισε το ξαναζωντάνεμα των χωριών μέσα από νέες κατευθύνσεις στην οικονομία, μέσα από νέες πιο σύγχρονες μορφές επιχειρηματικότητας.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «βεντάλια των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής», τονίζοντας ότι ο πολιτισμός μαζί με τον συνεδριακό τουρισμό, τον Θρησκευτικό και όλες τις άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στους ορεινούς όγκους, πρέπει να ενισχυθούν με συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα διαχειρίζεται η Αιρετή Περιφέρεια.

«Η  σημαντικότερη παρέμβαση μας», όπως ανέφερε ο κ. Παπατόλιας, «είναι η δικτύωση όλων των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των οδικών συνδέσεων που θα  φέρουν πιο κοντά την Ε 65.

Απαντώντας μάλιστα στα ερωτήματα που έθεσε δημόσια ο ανθυποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Βαγγέλης Μπούτας, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του, όσο και του συνδυασμού της αυτοδιοικητικής παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Υποστηρίζουμε με αταλάντευτη συνέπεια, ότι στις εκλογές αυτές, δεν ψηφίζουμε για το αν θα πρέπει να φύγει ή να μείνει η Κυβέρνηση, αλλά για το μέλλον της Θεσσαλίας, για το αν ο τοπικός πλούτος μπορεί να μείνει σε άξια και κατάλληλα χέρια. Η στάση μας αυτή δεν είναι το προϊόν μιας καιροσκοπικής ανάγνωσης της συγκυρίας. Είναι απότοκη της πολιτικής μας  για το ρόλο της Περιφερειακής ανάπτυξης ως συνταγής διεξόδου στα αδιέξοδα της Κεντρικής διοίκησης, ώστε να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το τούνελ της ύφεσης που μας βυθίζει το Μνημόνιο.

Το γεγονός ότι η Παράταξή μας στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, δεν μας κάνει να αισθανόμαστε σε καμία περίπτωση ότι μας δημιουργεί την υποχρέωση να απολογούμαστε για τις πολιτικές της Κεντρικής διοίκησης, ανεξαρτήτως αν αυτή ελέγχεται πολιτικά από το  ΠΑΣΟΚ.

Θα ήταν άτοπο προς το αυτοδιοικητικό μας ήθος που να περιμένουμε από εκπροσώπους της Κυβέρνησης, να θέτουν «αυτοί» τα διλλήματα των εκλογών, αντί των περιφερειακών παρατάξεων.

Δεν πρόκειται ποτέ να επενδύσω στο μοντέλο του «υποταγμένου» Περιφερειάρχη. Επεσήμανα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ότι αν η Κεντρική διοίκηση, επιχειρήσει να μας ποδηγετήσει, τότε θα βρει απέναντί της τη δημιουργική αντίσταση του συνόλου των Θεσσαλών, πέρα από διαχωριστικές γραμμές και κομματικές ταυτίσεις.

Έχουμε εμπειρία από αυτοδιοικητικές μάχες και νίκες. Δείξαμε εμείς  ότι δεν λογαριάζουμε ούτε τις αντιδράσεις, ούτε φοβόμαστε τα κομματικά μαλώματα και τις ιεραρχικές υποδείξεις. Μπορεί να ισχυριστεί αυτό και ο κ. Αγοραστός;

Θα έχουμε συνεχή και σταθερή παρουσία στο κοινό μέτωπο όσων αγώνων χρειασθούν απέναντι στον ¨κρατικό συγκεντρωτισμό¨, σημείωσε καταλήγοντας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

  

   

Προηγούμενο άρθρο 4 Χρόνια μαζί με τη Νεολαία
Επόμενο άρθρο Η κίνηση του υποψηφίου Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα