Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δ.Τρικκαίων


 Έτοιμο προς χρήση φαίνεται να είναι το νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων, το οποίο θα στεγαστεί στο κτίριο που βρίσκεται στην περιοχή Ντάπια στον Προφήτη Ηλία, καθώς οι εργασίες ολοκληρώθηκαν εξαιτίας καθυστέρησης που παρατηρήθηκε.

 Αυτή οφείλονταν σε διάφορα θέματα τα οποία έθεταν ως απαραίτητη προϋπόθεση οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Έργων του Δήμου Τρικκαίων Δημήτρη Παζαϊτη.

Οι εργασίες

Αρκετές και ποικίλες ήταν οι εργασίες στις οποίες προχώρησε η δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων με στόχο τη διαμόρφωση και ανακαίνιση του κτιρίου στη Ντάπια δεδομένου ότι από τη στιγμή που αυτό έπαψε να λειτουργεί ως τουριστικό περίπτερο εγκαταλείφθηκε πλήρως. Έτσι με σκοπό τη στέγαση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έγιναν οι απαραίτητες εργασίες οι οποίες αφορούσαν μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση δυο αιθουσών διδασκαλία, δυο γραφείων για τις γραμματειακές ανάγκες, ενός χώρου πολλαπλών χρήσεων, μιας αίθουσας βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου, μίας αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενός εργαστηρίου φυσικών επιστημών, ενός χώρου έκθεσης υλικού, όπως επίσης και οι απαιτούμενοι βοηθητικοί χώροι, δηλαδή χώροι υγιεινής, αποθήκη και κυλικείο. Επιπλέον τα συνεργεία προχώρησαν και στην διαμόρφωση του προαύλειου χώρου.
Ακόμη ο Δήμος Τρικκαίων εξασφάλισε και τον εξοπλισμό του κτιρίου του ΚΠΕ, αγοράζοντας τα κατάλληλα έπιπλα, ενώ έγινε και η αντικατάσταση της στέγης του κτιρίου, επιπλέον η αλλαγή των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ενώ έγιναν ενέργειες και για τον καλλωπισμό του κτιρίου μέσω του ελαιοχρωματισμού των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Ακόμη η δημοτική αρχή μερίμνησε και για την αντικατάσταση των σπασμένων τζαμιών.

Τελευταίες παρεμβάσεις

Οι τελευταίες παρεμβάσεις, για την ολοκλήρωση και παράδοση του κτιρίου στους υπεύθυνους του ΚΠΕ, που υπολείπονται, αφορούν, σύμφωνα με τον κ. Παζαϊτη, την τοποθέτηση πριζών και φωτιστικών κάτι που θα γίνει αμέσως μόλις ληφθεί η απόφαση λειτουργίας του ΚΠΕ από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, καθώς, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Έργων, αυτό ενέχει κινδύνους κλοπής των παραπάνω υλικών. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο Δήμος Τρικκαίων προκειμένου να αποφύγει φαινόμενα καταστροφής και βανδαλισμών του κτιρίου, όπως είχε γίνει στο παρελθόν, έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση φύλακα έργο του οποίου θα είναι η φύλαξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και η αποτροπή των ζημιών.

Προηγούμενο άρθρο Βάζουν τις τελευταίες πινελιές
Επόμενο άρθρο Έπιασε ξανά δουλειά ο εργολάβος στο Κλειστό των Καρυών