Ο Γ. Κυρίτσης για το ακατάλληλο νερό σε Γεωργανάδες και Κλοκοτό


Την ακαταλληλότητα του νερού στις τοπικές κοινότητες Γεωργανάδων και Κλοκοτού επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Γιώργου Κυρίτση.

Σε έγγραφο (7-10-2013/ Α.Π. 825) που διαβίβασε στη βουλή ο υπουργός Εσωτερικών η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. επιβεβαιώνει το πρόβλημα που υφίσταται με τις αυξημένες τιμές του μαγγανίου και μάλιστα αναφέρει ότι από τις 14/3/2013 ενημέρωσε τους κατοίκους ότι δεν πρέπει να καταναλώνουν το νερό. Έκτοτε, σημειώνει ότι διενεργεί τακτικούς ελέγχους κατά τους οποίους, όμως, οι τιμές του μαγγανίου παραμένουν πάνω από το επιτρεπτό όριο (50 mg/l ). Μάλιστα, στις πιο πρόσφατες δειγματοληψίες που διενήργησε η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. βρέθηκαν οι εξής τιμές: στις 22/8/2013 στην πομόνα Γεωργανάδων 258,00 mg/l, ενώ στις 23/9/2013 στην ίδια πομόνα 299,00 mg/l και στου Κλοκοτού 90,30 mg/l.

Το έγγραφο της Δ.Ε.Υ.Φ. προς το υπουργείο Εσωτερικών καταλήγει ότι «Είναι εμφανές ότι οι γεωτρήσεις αποδίδουν υψηλά ποσοστά μαγγανίου και θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι νέων ανορύξεων καθώς δεν αποδίδουν επαρκώς οι καθαρισμοί των δεξαμενών και των δικτύων. Στην κατεύθυνση αυτή η Διοίκηση προέβη στη σύνταξη μελετών για τη λύση του προβλήματος και λόγω της μη καλής οικονομικής κατάστασης τις υποβάλλαμε για ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας».

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών ο βουλευτής Τρικάλων, κ. Κυρίτσης, τόνισε ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του σε όλα τα επίπεδα ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα. «Είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε οι κάτοικοι των Γεωργανάδων και Κλοκοτού να αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό. Είναι απαράδεκτο να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους και να δυσχεραίνεται σε τέτοιο βαθμό η καθημερινότητά τους. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Δεν νοείται πολίτες που πληρώνουν την δημόσια επιχείρηση ύδρευσης να μην απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα πόσιμου νερού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο Οι λογιστές των Τρικάλων απεργούν την 6η Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Δυναμκή κινητοποίηση κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές