Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων


 Στα φαρμακεία και στις κατά τόπους υγειονομικές μονάδες σπεύδουν αρκετοί Τρικαλινοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο.

 Τα αντιγριπικά εμβόλια να σημειωθεί ότι συνταγογραφούνται σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, άρα οι ασφαλισμένοι δεν καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο.
Υπάρχει όμως και μερίδα πολιτών και συγκεκριμένα οικονομικά αδύνατες ομάδες, ανασφάλιστοι και αλλοδαποί οι οποίοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Γι’ αυτές τις ομάδες έχει μεριμνήσει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων και συγκεκριμένα η διεύθυνση Υγείας που έχει προμηθευτεί παρτίδα εμβολίων για τον εμβολιασμό αυτών των ομάδων.

Ειδικότερα η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση παρέλαβε 300 αντιγριπικά εμβόλια προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες αυτών των ατόμων. Η διαδικασία εμβολιασμού έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες και θα συνεχιστεί έως τις αρχές της άνοιξης όπου ολοκληρώνεται η αντιγριπική περίοδος.
Ήδη η προσέλευση στις Υπηρεσίες Υγείας της νομαρχίας είναι μεγάλη, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που σπεύσουν να εμβολιαστούν, θωρακίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τους οργανισμούς τους από τη γρίπη.
Σημειωτέον ότι κάθε χρόνο στη νομαρχία Τρικάλων επισκέπτεται για να εμβολιαστεί σταθερός αριθμός πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή είναι ανασφάλιστοι.

Όπως υπογραμμίζουν παράγοντες της διεύθυνσης Υγείας ο μεγάλος όγκος πληθυσμού εμβολιάζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς και κάποιοι μεγαλύτερης ευαισθησίας άνθρωποι, εμβολιάζονται αναμνηστικά και τον Φεβρουάριο για να καλύψουν το διάστημα έως τον επόμενο εμβολιασμό.
Επιπλέον εργαζόμενοι στην διεύθυνση Υγείας υποστήριξαν ότι το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο. Αφενός, η ανοσολογική προστασία που εξασφαλίζεται με το εμβόλιο μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ενδέχεται να μην επαρκεί για την προστασία του οργανισμού την επόμενη χρονιά. Αφετέρου, και πρωτίστως, οι επιστήμονες είναι υποχρεωμένοι να παρασκευάζουν νέα εμβόλια κάθε χρόνο γιατί το στέλεχος του ιού της γρίπης δε μένει ίδιο. Γι’ αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται ο εμβολιασμός κάθε χρόνο για την παροχή αντισωμάτων για τα πλέον πρόσφατα στελέχη του ιού.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση στο Νοσοκομείο για το δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ
Επόμενο άρθρο Ειδοποιήσεις σε καλλιεργητές για το αγροτικό ρεύμα