Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η νομαρχία


 Έντονες αντιδράσεις και προειδοποιήσεις μπροστά στο ενδεχόμενο κατάργησης του ΤΕΙ Τρικάλων διατυπώνει ο νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.
Ο κ. Βλαχογιάννης μπροστά στο ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στο ΤΕΙ Τρικάλων προειδοποιεί με δυναμικές κινητοποιήσεις.

 «Όλοι οι παραγωγικοί φορείς του νομού μας είναι έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διατήρηση των τμημάτων ΤΕΙ στα Τρίκαλα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστεί και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μας πάρει τα ΤΕΙ κανένας πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας ή υπουργός και θα μας βρούνε απέναντί τους με δυναμικούς αγώνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχογιάννης.

Ο νομάρχης αναφέρθηκε και στις επίπονες προσπάθειες για την ίδρυση των τμημάτων στα Τρίκαλα από το 2003, άλλα και στην λειτουργία και την ποιοτική αναβάθμιση των δυο τμημάτων.
Ο κ. Βλαχογιάννης επισήμανε πως «οι δηλώσεις στον τοπικό Τύπο περί κατάργησης των δύο Τμημάτων ΤΕΙ Τρικάλων, παράρτημα Λάρισας, δημιούργησαν αναστάτωση τόσο στους σπουδαστές των εν λόγω τμημάτων όσο και στην τοπική κοινωνία του νομού μας» και συμπλήρωσε: «Είναι αστείο να μας απειλούν πως θα μας πάρουν τα ΤΕΙ γιατί δεν υπάρχουν δύο διοικητικοί υπάλληλοι. Το ΤΕΙ Λάρισας λειτουργεί ως λαγός».

Επιπρόσθετα ο νομάρχης σημείωσε ότι τα δύο τμήματα των Τρικάλων έχουν πληρότητα σπουδαστών και καλύπτουν εξειδικευμένους τομείς με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.
«Σήμερα ακούγονται δηλώσεις ότι ο «Καλλικράτης» στα ΑΕΙ – ΤΕΙ θα ξεκινήσει πειραματικά από το νομό μας. Οι σπουδαστές των δύο τμημάτων ΤΕΙ, οι επαγγελματοβιοτέχνες του νομού μας και σύσσωμη η τοπική κοινωνία δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο κατάργησης ή συγχώνευσης ή μεταφοράς των τμημάτων στη Λάρισα ή σε άλλη πόλη.

Σήμερα δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε δυναμικά ξανά για την παραμονή και ενίσχυση των δύο τμημάτων ΤΕΙ στα Τρίκαλα, τα οποία και υποδομές διαθέτουν και πληρότητα σπουδαστών έχουν και παράλληλα ενισχύουν την τοπική αγορά σε μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που δεν επιτρέπει άλλη αφαίμαξη της τοπικής οικονομίας».

Προηγούμενο άρθρο Έπεσαν οι υπογραφές για την μεταφορά μαθητών
Επόμενο άρθρο Κοινοβουλευτική Παρέμβαση Λέγκα για το θέμα του ΤΕΙ