Μαζικό το συλλαλητήριο κατά των αυξήσεων σε ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης, ΦΠΑ


 Αρκετά μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησε η γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

 Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Γραμματείας Τρικάλων ΠΑΜΕ κ. Δημήτρης Αρμάγος, ο οποίος τόνισε ότι χρειάζεται να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο πάλης ώστε ο λαός να διεκδικεί  αγωνιστικά το δικαίωμα και την δυνατότητα να διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει.

“Η οικονομική κρίση που ζούμε σήμερα και οι συνέπειες της δεν είναι κάτι τυχαίο και προσωρινό. Είναι το αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου και παρασιτικού καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Τα πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν αυτό το σύστημα καλλιεργούν τις αυταπάτες ότι μπορεί να διορθωθεί και να εξανθρωπιστεί, δεν υπηρετούν το λαό και τα συμφέροντα του. Το ίδιο ισχύει και για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν τα κόμματα αυτά, γιατί έχουν στην ηγεσία τους δυνάμεις που είναι συνυπεύθυνες και συνένοχες για τα βάσανα των εργαζομένων. Είναι καιρός οι εργαζόμενοι να αναδείξουν τους δικούς τους, εκπροσώπους ως ηγέτες προσπερνώντας και εγκαταλείποντας τη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΣΕΒΒΕ και ΕΣΕΕ”, ανέφερε χαρακτηριστηκά.

Να σημειώσουμε ότι τα αιτήματα του συλλαλητηρίου ήταν τα εξής:

-Να μη γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
-Να γίνει μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και των άλλων ΔΕΚΟ κατά 30%
-Να απαγορευτεί η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους
-Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.
-Καμία επέκταση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και
-Αποκλειστικά κρατικό ενιαίο φορέα Ενέργειας με σκοπό την εξασφάλιση της φτηνής λαϊκής κατανάλωσης, την πλήρη αξιοποίηση των εγχώριων πρώτων υλών, τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, την ασφάλεια των εργαζομένων

Προηγούμενο άρθρο Υποψήφιοι στο συνδυασμό του Κώστα Κουφογάζου
Επόμενο άρθρο Η Σούλα Μερεντίτη για τη Λίμνη Βερλίγκα