ΚΟΜΔΕ και Διοικητήριο στο επίκεντρο της συνάντησης Νομάρχη – Δημάρχου Τρικκαίων


Η ανταλλαγή της ΚΟΜΔΕ, η ανέγερση των σχολικών μονάδων που εκκρεμούν, αλλά και το νέο Διοικητήριο που “πάγωσε” ήταν ορισμένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της  συνάντησης που είχαν ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και ο δήμαρχος Τρικκαίων και εκ νέου υποψήφιος, κ. Μιχάλης Ταμήλος Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ταμήλος έθεσε στον κ. Βλαχογιάννη για ακόμα μια φορά το αίτημα της δημοτικής αρχής, σχετικά με την ανταλλαγή της ΚΟΜΔΕ και την αξιοποίηση του χώρου, μόλις παραχωρηθεί το κτίριο και η έκταση στον Δήμο.

Ο Νομάρχης Τρικάλων υπήρξε θετικός στο αίτημα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ζήτημα θα έχει ολοκληρωθεί, μέχρι το τέλος της θητείας της νομαρχιακής αρχής.

Όπως δήλωσε ο κ. Βλαχογιάννης «πιστεύω πως στο διάστημα που υπολείπεται να τελειώσει τη θητεία μας θα έχουμε μια συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για την χρήση της ΚΟΜΔΕ την επόμενη περίοδο». Σε ό,τι αφορά στην ανέγερση των σχολικών μονάδων που εκκρεμούν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και θα υλοποιηθούν με την μέθοδο των ΣΔΙΤ, ο Νομάρχης Τρικάλων τόνισε ότι «για τα σχολεία στο Δήμο Τρικκαίων και στην Καλαμπάκα που είναι έτοιμα για υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον ΟΣΚ», ενώ υπογράμμισε ότι λόγω των οικονομικών δεδομένων που επικρατούν υπήρξε καθυστέρηση, χωρίς ωστόσο να ακυρωθεί το πρόγραμμα.

«Γιατί δεν προχώρησε το Διοικητήριο…»
Ωστόσο, από την χθεσινή συνάντηση των δύο αιρετών δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ανέγερση του νέου Διοικητηρίου- έργο που παραπέμφθηκε στις “καλένδες”- δεδομένου ότι εάν το έργο προχωρούσε και ολοκληρωνόταν, οι υπηρεσίες του Δήμου θα μεταφερόντουσαν στο κτίριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων.

«Είχαμε έτοιμη την δημοπράτηση, είχαμε έτοιμο τον ανάδοχο, αλλά δυστυχώς το Υπουργείο Οικονομίας και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν προχώρησαν το έργο. Το εύλογο ερώτημα από μας προς τον κ. Ραγκούση είναι γιατί δεν προχώρησε το νέο Διοικητήριο των Τρικάλων όταν είναι ο μοναδικός Νομός που δεν έχει Διοικητήριο και ήταν όλα έτοιμα», τόνισε ο κ. Βλαχογιάννης, με έμφαση.

Ο Νομάρχης Τρικάλων υπήρξε κατηγορηματικός για την εξέλιξη αυτή, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Υπουργού Εσωτερικών, λέγοντας «θέλω να πιστεύω πως αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κομματική ταυτότητα του Νομάρχη Τρικάλων. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να έχει, ήδη εγκριθεί το Διοικητήριο. Προς το παρόν, δεν έγινε καμία ενέργεια από το Υπουργείο Οικονομίας. Αυτό που μας είπαν είναι ότι η αντίδραση έρχεται προς το Υπουργείο Εσωτερικών και θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Ραγκούσης γιατί δεν έδωσε την συγκατάθεση του να προχωρήσει το Διοικητήριο που το έχει ανάγκη ο Νομός. Στο Διοικητήριο θα στεγαστούν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες της Νομαρχίας, του Δήμου και άλλων κρατικών υπηρεσιών. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Νομό που την πέταξε στο καλάθι των αχρήστων ο κ. Ραγκούσης και λυπάμαι γι αυτό».

Προηγούμενο άρθρο Απόκτηση 19,5 στρεμμάτων στους Αγίους Αποστόλους από τον Δήμο Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση φαρμάκων από το Νοσοκομείο Τρικάλων