Κοινό μέτωπο εργαζομένων και Δήμου


 Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος οπού συναντήθηκε με την Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνα Δήμα, τον πρώην Πρόεδρο κ. Γεώργιο Οικονόμου καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων.

 Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν αφενός το μέγα πρόβλημα της ανεργίας και αφετέρου το θέμα της πληρωμής των συμβασιούχων στον Δήμο Τρικκαίων.

       Στο πρώτο θέμα ο κ. Ταμήλος επεσήμανε ότι θα πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με το Εργατικό Κέντρο να αντιδράσουν στην πολιτική των περικοπών της κυβέρνησης όχι μόνο στους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων αλλά και στους πόρους των ΟΤΑ. Με την πολιτική αυτή οι προσλήψεις στους Δήμους θα είναι μηδαμινές και αύξηση της ανεργίας δεδομένη.

       Στο θέμα των πληρωμών των συμβασιούχων ο κ. Ταμήλος τόνισε ότι παρόλο που οι επιδοτήσεις του Δήμου έχει περιοριστεί δραστικά, και παρόλο που έχει παρακρατηθεί και το δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εντός των ημερών θα δοθεί ένας μισθός στους συμβασιούχους και θα καταβληθεί προσπάθεια να δοθεί ένας ακόμη μισθός μέχρι τις εκλογές.

       Διευκρίνισε μάλιστα ότι μετά τις εκλογές ελπίζει αφενός ότι θα δοθεί παράταση στις συμβάσεις προκειμένου να λειτουργήσουν οι νέοι Δήμοι του «Καλλικράτη» (κάτι που διεκδικεί η ΚΕΔΚΕ) και ότι θα απεμπλακεί το δάνειο από το Τ.Π.κ.Δ. και έτσι θα μπορέσει ο Δήμος να περιορίσει κατά πολύ τις οφειλές προς τους εργαζόμενους συμβασιούχους.

Προηγούμενο άρθρο Έργα αναβάθμισης στις εργατικές γειτονιές
Επόμενο άρθρο Η Φαλώρεια θέλει Δήμαρχο αγωνιστή: Στηρίζει Μιχάλη Ταμήλο