Κερδοφόρα η λειτουργία των σφαγείων


 Κερδοφόρα ήταν η λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων για το μέχρι σήμερα διάστημα του 2010. Αυτό διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων στην οποία εκτός του κ. Μιχάλη Ταμήλου συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών και Πρόεδρος των Σφαγείων κ. Θεόδωρος Ευθυμίου, ο Διευθυντής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων κ. Γιώργος Χαρίσης, ο Λογιστής κ. Αλέξης Μυλωνάς καθώς επίσης οι κ.κ. Στάθης Ευθυμίου, Γιώργος Τσιάμης, Γιώργος Ζαρακώτας, Χρήστος Ευθυμίου και Ντίνα Ζυγολάνη.

 Όπως αναφέρθηκε στην συνεδρίαση ο τζίρος των Δημοτικών Σφαγείων από 1/1/2010 έως τις 31/8/2010 έφθασε στις 267.861,25 ευρώ και τα κέρδη της επιχείρησης (προ αποσβέσεων) στις 65.190 ευρώ. Μάλιστα η πρόβλεψη μέχρι το τέλος του 2010 είναι ο μεν τζίρος να φθάσει στα 450.000 ευρώ και τα κέρδη στις 100.000 ευρώ περίπου.

       Πρόκειται για απολύτως θετική λειτουργία ήδη από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων τα οποία όχι μόνο έχουν δώσει λύσεις στο πρόβλημα της υγιεινής σφαγής των ζώων, αλλά και αποδίδει κέρδη στους μετόχους.

       Αποφασίστηκε επίσης το 2% του τζίρου να αποδοθεί στον Δήμο Τρικκαίων, ποσό που για το μέχρι σήμερα τζίρο αντιστοιχεί στα 3.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα φθάσει στα 10.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2010.

       Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της επέκτασης των Σφαγείων με τμήματα που θα περιλαμβάνουν τεμαχισμό και τυποποίηση των σφαγίων με ένταξη του έργου στον Αναπτυξιακό Νόμο, στο Δ’ ΚΠΣ ή στο ΕΣΠΑ.

Προηγούμενο άρθρο ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Επόμενο άρθρο 19 Προσλήψεις στη Νομαρχία μέσω Ασεπ