Κέρδισε η Ανθρωπιά!!


 Παρουσία δεκάδων τρικαλινών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ του Αιόλου και των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών.

 Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν σε ανθρώπους και οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ευχαρίστησε όλους όσοι αγόρασαν εισιτήριο και συνέβαλαν με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια της Περιφέρειας για βοήθεια στους συνανθρώπους μας στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο.

Τον αγώνα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Βαρθολομαίος, ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Λέγκας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Καλαριώτου, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Νομού Τρικάλων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε:

“Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που αγκάλιασε αυτό το γεγονός, να ευχαριστήσουμε τους αθλητές του Αιόλου, αλλά και τους βετεράνους καλαθοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν προστιθέμενη αξία. Είναι άνθρωποι που μας κάνανε υπερήφανους τόσο στα ελληνικά, όσο και στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια παρκέ.

Είναι άνθρωποι που δείχνουν ότι εκτός από το μπάσκετ και το παιχνίδι υπάρχει και ανθρωπιά”.

Όσον αφορά τώρα το αγωνιστικό κομμάτι, οι Βετεράνοι ήταν αυτοί που κέρδισαν με 82-70 τον Αίολο και αυτοί που σήκωσαν την κούπα του νικητή.

Ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο σκορ, τρίποντα, καρφώματα και γενικότερα παρουσιάστηκε ένα ωραίο θέαμα. Οι βετεράνοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά τον αγώνα και από την αρχή πήραν κεφάλι στο σκορ με 7-0. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους βετεράνους να προηγούνται με 19-09.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αίολος πήρε μπρος και προηγήθηκε για πρώτη φορά έξι λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο έληξε με τους βετεράνους να προηγούνται 39-38. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πηγαίνανε πόντο – πόντο και το τέλος του βρήκε τον Αίολο να προηγείται με δύο πόντους 54-52.

Και ενώ ίσως πολλοί να περιμένανε ότι οι βετεράνοι στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο θα “ξεφουσκώνανε”, αυτοί πήραν μπρος και εκτόξευσαν την διαφορά στους 15 πόντους. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Αιόλου ήταν να μειώσουν την διαφορά και να τελειώσει το παιχνίδι με το 82-70 υπέρ των βετεράνων.

Διαιτητές της αναμέτρησης οι βετεράνοι κ.κ. Πιτσίλκας, Κορομηλάς, Μεταφτσής και Χλωρός.

Σημειώνεται ότι στο ημίχρονο του αγώνα έγιαν βραβεύσεις σε όλους τους αθλητές και των δύο ομάδων, καθώς και στους βετεράνους δαιτητές.

Προηγούμενο άρθρο Με τον σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Διοργανώνεται ο ετήσιος χορός του Αγ. Βησσαρίωνα «Το Δούσικο»