Κ. Πατέρας: ««Βουλιάζουμε στη φτώχεια»


Ποιος μπορούσε να φαντασθεί ότι η χώρα μας θα ‘μπαινε σ’ ένα κυκεώνα φτώχειας, μιζέριας, ανεργίας και απελπισίας και πως θα γύριζε η ζωή πίσω τουλάχιστον πέντε δεκαετίες. Κανένας. Όλοι γνώριζαν πως οι πολιτικοί και οι διεφθαρμένοι κλέβουν το κράτος αλλά δεν μπορούσαν να φαντασθούν το μέγεθος της λεηλασίας και της καταστροφής.

Σήμερα η τραγική αυτή θέση γίνεται καθημερινό βίωμα, αφού οι ζητιάνοι, οι άστεγοι, οι νεόπτωχοι και οι άνεργοι ξεφυτρώνουν σαν τα επικίνδυνα μανιτάρια του δάσους. Ουρές για ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων και συνωστισμός στους κάδους των σκουπιδιών για ένα γεύμα με ληγμένα προϊόντα. Εικόνες δηλαδή που δεν περίμενε ποτέ η σημερινή μας κοινωνία.

Η Ελλάδα βουλιάζει στη φτώχεια μετά την υπαγωγή μας στα επαχθή και απάνθρωπα Μνημόνια, και αυτό υποστηρίζουν πολιτικοί παράγοντες αλλά και μια έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργείται από την φτώχεια και την ανεργία φανερώνει την απαξίωση του κοινωνικού κράτους και τον κίνδυνο έκρηξης της κοινωνίας.

Επίσημα η ανεργία έφτασε το 27%, ενώ ανεπίσημα χτύπησε κόκκινο στο 40%, με τους νέους να κατέχουν την πρώτη θέση με ποσοστό περίπου 50%…, ενώ σε καθεστώς φτώχειας ζουν περίπου δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας. Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση πλήττουν κυρίως τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, τους νέους και τους νέους επιστήμονες, η μετανάστευση των οποίων συνεχίζεται με αυξητική τάση, ενώ οι εκατομμυριούχοι Έλληνες φυγάδευσαν και φυγαδεύουν τα κεφάλαια προς Λονδίνο, Βρυξέλες, Φρανκφούρτη, όπως είπε προχθές ο Πρόεδρος του Ευρωγκρούπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο ίδιος τόνισε πως « οι χώρες του Βορρά δεν είναι περισσότερο ενάρετες από τις χώρες του Νότου».

Εάν σκεφτούμε πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, τότε το 2013 θα ‘ναι ένας πολύ δύσκολος χρόνος, αφού τα χαράτσια και οι φόροι θα ‘ ρχονται το ένα μετά το άλλο και ο πολίτης δεν έχει άλλες αντοχές, δεν έχει άλλα χρήματα, για να πληρώσει τα όσα έκλεψαν Πολιτικοί και Διαπλεκόμενοι.

Μπορεί με τέτοια δεδομένα να αποκλείσει κάποιος κοινωνικές εκρήξεις και πολιτικές αλλαγές;

Ασφαλώς όχι. Ένα κοκτέιλ φτώχειας και ανεργίας είναι δυνατόν να οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις στην χώρα μας. Οψόμεθα….!

Προηγούμενο άρθρο Οι Jazz Noir εμφανίζονται ζωντανά στη μουσική σκηνή "Κεντρική Πλατεία"
Επόμενο άρθρο Δυναμική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Καλαμπάκα