Ικανοποίηση της ΠΑΣΕ για τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά


Συνάντηση είχαν τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για τη μερική εκτροπή  του άνω ρου του Αχελώου (ΠΑΣΕ) με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ Αντώνη Σαμαρά στη Λάρισα με σκοπό να συζητηθούν οι εξελίξεις στο θέμα της μερικής μεταφοράς νερού από τον Άνω ρου του Αχελώου.
Αρχικά ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ κ Φώτης Αλεξάκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΝΔ για τη συνάντηση και τη δυνατότητα που τους έδωσε να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα της μερικής μεταφοράς νερού από τον Άνω ρου του Αχελώου στη Θεσσαλία, ενώ ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης αναφέρθηκε καταρχήν στη διγλωσσία που υπάρχει στα μέλη της Κυβέρνησης και επεσήμανε ότι με την άδικη απόφαση του ΣτΕ σταματάει και το έργο της Μεσοχώρας που είναι ήδη τελειωμένο και δε συσχετίζεται με το έργο της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο.

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης τόνισε:

«Ικανοποίησε απόλυτα τα μέλη της ΠΑΣΕ γιατί ήταν ξεκάθαρη η δέσμευσή του ότι το έργο του Αχελώου παρά τις όποιες δυσκολίες για τη Ν.Δ. είναι προγραμματική δέσμευση να το ολοκληρώσει γιατί η χρησιμότητά του για τον Θεσσαλικό κάμπο είναι πολλαπλή, μας ικανοποίησε απόλυτα και είμαστε βέβαιοι ότι και η πίεση που άσκησε και η παρότρυνση στον πρωθυπουργό να δεχτεί τα μέλη της ΠΑΣΕ και να συζητήσουμε το θέμα μερικής μεταφοράς του Αχελώου θα λειτουργήσει θετικά, έτσι ώστε να έχουμε τη συνάντηση που επιδιώκουμε με τον Πρωθυπουργό για να σταματήσει αυτή η διγλωσσία μεταξύ μελών της ίδιας κυβέρνησης .

Για μας τους Θεσσαλούς δεν υπάρχει πισωγύρισμα, ο Αχελώος είναι μονόδρομος για να επιζήσει ο κάμπος και θα κάνουμε ότι είναι περνά από το χέρι μας για να ολοκληρωθεί αυτό το τόσο σπουδαίο έργο».

Προηγούμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Παναγίτσας-Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής
Επόμενο άρθρο Ικανοποίηση του αιτήματος του νομάρχη Τρικάλων