Θεμελιώθηκε από τον Νομάρχη Τρικάλων το Δημοτικό Σχολείο Πυργετού


 Το Δημοτικό Σχολείο Πυργετού θεμελίωσαν την Τετάρτη 1-12-2010, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το ανεγερθέν διδακτήριο.

 Η κατασκευή του νέου διδακτηρίου στο Δημοτικό Σχολείο Πυργετού γίνεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και έχει προϋπολογισμό 2.530.000 ευρώ.

Η τελετή θεμελίωσης ξεκίνησε με αγιασμό και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς από τους Νομάρχη Τρικάλων κ. Βλαχογιάννη, Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Ταμήλο, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Μία χαρμόσυνη ημέρα η σημερινή γιατί θεμελιώνουμε ένα σύγχρονο διδακτήριο που είχε ανάγκη η περιοχή και αποτελούσε αίτημα των φορέων της περιοχής. Αυτό το έργο εντάχθηκε επί θητείας του πρώην Περιφερειάρχη Φώτη Γκούπα και ήταν ο μόνος Περιφερειάρχης που κοίταξε τη Δύση και τον μόνο που βλέπαμε στη Δυτική Θεσσαλία.

Φαίνεται σπανίζουν οι επισκέψεις περιφερειακών στην περιοχή μας αν και βάλαμε διόδια. Σε κάθε περίπτωση εγώ είμαι υπερήφανος γιατί με τον Δήμαρχο τον Μιχάλη Ταμήλο και τους συνεργάτες μας πετύχαμε ένα σημαντικό σχολικό πρόγραμμα για την πόλη κυρίως και για το Νομό.

Πιστεύω είμαστε μπροστά από τους άλλους Νομούς με την καλύτερη αναλογία σχολικών αιθουσών, μαθητών και εκπαιδευτών. Πιστεύουμε μαζί με τον Δήμαρχο ότι καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Νομού προς όφελος του Νομού.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα προς χρήση των φορέων της περιοχής, ένας χώρος πάνω από 160 τ.μ.».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος τόνισε:

«Σήμερα ο Πυργετός δεν έχει μόνο τη χαρά να θεμελιώνει ένα σύγχρονο σχολικό διδακτήριο, αλλά αποκτά το νέο παλιό σχολείο το οποίο θα γίνει ένα μικρό ΚΑΠΗ και ένα πολιτιστικό ή λαογραφικό μουσείο και γίνεται πλέον μια συνοικία των Τρικάλων από τις πιο προνομιούχες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Νομάρχη τον Ηλία Βλαχογιάννη που αυτή την οκταετία συνεργαστήκαμε με ιδανικό τρόπο και ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης έχουμε κάνει περισσότερα από 5 Γυμνάσια – Λύκεια, άλλα 6 Δημοτικά και πάρα πολλά Νηπιαγωγεία. Και μένουν άλλα δύο δημοτικά σχολεία, το 7ο Δημοτικό της Αγίας Μονής και το 29ο».

Η τελετή θεμελίωσης ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η κατασκευή και πλήρης αποπεράτωση του κτιρίου του Δημοτικού σχολείου Πυργετού. Το κτίριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο εμβαδού 2.700 μ2 περίπου.

Είναι διώροφο εμβαδού 1.624,10μ2 και περιλαμβάνει 10 αίθουσες διδασκαλίας – εργαστηρίων, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους διοίκησης, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, βοηθητικούς χώρους (κυλικείο, λεβητοστάσιο, χώρους υγιεινής).

Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από 2 εισόδους ενώ υπάρχουν ακόμα 2 βοηθητικές έξοδοι στα κλιμακοστάσια. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εμβαδού 150 μ2 περίπου μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από το υπόλοιπο κτίριο.  

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια 2/θέσιου Νηπιαγωγείο στο δήμο Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Βραβεύσεις Νομαρχών, Δημάρχων, Κοινοταρχών και Νομαρχιακών Συμβούλων από τη Ν.Α. Τρικάλων