Η δημοτική αστυνομία θα εξακολουθήσει να καλύπτει ανάγκες της πόλης


 Την σαφή διαβεβαίωση ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί που διαθέτει σήμερα η δημοτική αστυνομία του δήμου Τρικκαίων θα παραμείνουν για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας τους για τις ανάγκες της πόλης των Τρικάλων, κι όχι των νέων δημοτικών διαμερισμάτων που θα ενταχθούν, έδωσε ο δήμαρχος κ. Ταμήλος. Όπως ο ίδιος έσπευσε χθες να διευκρινίσει οι τριάντα τρεις (33) υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας θα εξακολουθήσουν και τους επόμενους μήνες να καλύπτουν ανάγκες της υπηρεσίας τους, για την πόλη των Τρικάλων και δεν θα χρειαστεί δηλαδή από την 1η του νέου έτους να καλύπτουν υπηρεσιακά και τα νέα δημοτικά διαμερίσματα όπως π.χ Μεγαλοχώρι, Μεγάλα Καλύβια κ.ο.κ.

 «Οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα πάνε να εξυπηρετήσουν ανάγκες και στους περιφερειακούς δήμους που εντάσσονται πλέον στο δήμο Τρικκαίων. Θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται στην υπηρεσία τους για τις ανάγκες των Τρικάλων και μετά το νέο έτος οπότε και θα αρχίσουν να λειτουργούν οι Καλλικρατικοί δήμοι, θα υπάρξει μια νέα μελέτη για την αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας. Βάσει της μελέτης αυτής που θα συνταχθεί θα συμπεριλαμβάνονται και οι νέες επιχειρησιακές ανάγκες που θα αφορούν τις νέες δημοτικές ενότητες που θα έρθουν στα Τρίκαλα» εξηγεί ο κ. Ταμήλος. Αυτό σημαίνει ότι από τον Ιανουάριο και μετά και αφού καταγραφούν οι ανάγκες σε επίπεδο δημοτικής αστυνομίας, που θα έχουν τα νέα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, τότε θα γίνει ένας νέος οργανισμός με νέα μελέτη βάσει των αναγκών που θα έχουν προκύψει. «Ως τότε η ευθύνη στους σημερινούς καποδιστριακούς δήμους θα παραμείνει στις υποχρεώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και η δημοτική αστυνομία θα εξακολουθήσει να απασχολείται με τα ζητήματα της πόλης των Τρικάλων» επισήμανε ο κ. Ταμήλος.

Καμία παράβαση στην καπνοαπαγόρευση

Πάντως μεταξύ των αρμοδιοτήτων που έχει σήμερα η δημοτική αστυνομία δεν είναι μόνο η ελεγχόμενη στάθμευση, το κυκλοφοριακό, τα τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους ή η λαϊκή αγορά. Εδώ και λίγες ημέρες είναι και η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση καπνίσματος σε χώρους διασκέδασης.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της δημοτικής αστυνομίας κα Βούλα Κοντονάσιου σ’ αυτόν τον τομέα μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστώσει να έχει σημειωθεί κάποια παράβαση από τους τρικαλινούς καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Σε ελέγχους που έχουμε κάνει σε καφετέριες της πόλης διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν καπνιστές στο εσωτερικό των καταστημάτων. Δεν ξέρουμε όμως τι θα γίνει από ‘δω και πέρα που ο καιρός άλλαξε και θα αρχίσουν να κατεβαίνουν τα νάϋλον και οι τζαμαρίες. Ο νομός πάντως είναι σαφής και αναφέρει ότι σε ξύλινες κατασκευές θα πρέπει να υπάρχουν δύο πλευρές ανοιχτές για να επιτρέπεται το κάπνισμα» τόνισε χθες (από τη Λέσχη) η κα Κοντονάσιου.

Βέβαια η ίδια παραδέχθηκε ότι έχουν δεχθεί στην υπηρεσία τους πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες που έτυχε να διαπιστώσουν ότι σε κάποια καταστήματα οι θεριακλήδες εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοώντας την εφαρμογή του νόμου. Κι όπως σε κάθε νέο μέτρο υπάρχουν ελλείψεις κι αστοχίες, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση, διαπιστώθηκε από τη δημοτική αστυνομία ότι στα ειδικά μπλοκάκια που έχουν παραλάβει για να καταγράφουν τις παραβάσεις, δεν υπάρχει ειδικό κουτάκι για να γράφουν την ώρα του ελέγχου και τα δικαιώματα που έχει ο παραβάτης και μπορεί να ασκήσει, κάτι που θα έπρεπε να αναγράφεται στο πίσω μέρος της κλήσης που θα του βεβαιώνεται. «Αναγκαζόμαστε εμείς να του αναφέρουμε τα δικαιώματα που έχει και μπορεί να κάνει χρήση όπως η κατάθεση ένστασης εντός 10ημερου από τη μέρα που του βεβαιώνεται η παράβαση» εξηγεί η προϊσταμένη της δημοτικής αστυνομίας κα Κοντονάσιου.

         

Προηγούμενο άρθρο Ψηφοδέλτιο Συνδυασμού «Θεσσαλών Δύναμη» Απ. Παπατόλια
Επόμενο άρθρο Σκληρή κόντρα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για τους οδικούς άξονες