«Επανεκκίνηση τώρα» για τον Δήμο Τρικκαίων


Στον συμβολικό χώρο για τον ίδιο (Μύλο Ματσόπουλου) όπου ασχολήθηκε ενεργά στο παρελθόν για το στήσιμό του και την ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων, επέλεξε ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για τον δήμο Τρικκαίων, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαϊου.

Όπως είπε «από εδώ που σταματήσαμε ξεκινούμε και πάλι με μία δυνατή ομάδα ανθρώπων που ζούνε, εργάζονται, δραστηριοποιούνται εδώ και έχουν διάθεση να βοηθήσουν, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του, για να αλλάξουμε τις ζωές μας». Επισήμανε μάλιστα ότι «η ουσιαστικά διαφορά μας είναι ότι την απόφαση για τη συμμετοχή στις εκλογές δεν ήρθε από πάνω προς τα κάτω, δεν φορέθηκε, δεν επιβλήθηκε, δεν είναι το αποτέλεσμα πολιτικής συμφωνίας. Είχε αντίθετη φορά, ξεκίνησε από τη βάση προς τα πάνω, προήλθε από τους πολίτες για τους πολίτες».

Το όνομα του συνδυασμού είναι «Επανεκκίνηση τώρα» με τον υποψήφιο δήμαρχο, να χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες, (ήταν άλλωστε από τους εκείνους που έστησαν το πρώτο wi-fi στη χώρα μας), στην παρουσίαση του ολοκληρωμένου προγράμματος του για τον δήμο Τρικκαίων.

Εξηγώντας τους λόγους καθόδου στις εκλογές τόνισε ότι «οφείλουμε όλοι μας να είμαστε παρόντες. Να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που εφήμερα μας χωρίζουν και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Κανείς φορέας, κανένα κόμμα δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη αν εμείς οι ίδιοι δεν το επιδιώξουμε, δεν το απαιτήσουμε, δεν ασχοληθούμε ενεργά».

Τα σχέδια

Στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτάσεις του συνδυασμού του για τον δήμο και την οργάνωσή του. Όπως είπε «οργανώνουμε ένα δήμο ενεργοποιώντας σε σοβαρά πρότυπα τη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη, του συμπαραστάτη του πολίτη, αξιολογούμε τους δημοτικούς υπαλλήλους και πιστοποιούμε τις υπηρεσίας μας σε πρότυπα ISO».

Μίλησε επίσης για την ανάγκη ενίσχυσης της ποιότητας ζωής και τη λήψη μέριμνας για τη στέγαση και τη σίτιση των άπορων και άστεγων, όπως πρόσφατα έκανε και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία ενός ταμείου Κοινωνικής αλληλεγγύης και πόρους που θα μπορούσαν να είναι δωρεές ή και αντιμισθίες αιρετών προκειμένου να ανακουφιστούν συνδημότες που αποδεδειγμένα τα βγάζουνε πέρα δύσκολα.

Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα καινοτομίας, απασχόλησης, τουρισμού, πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού.

Κλείνοντας ανέφερε ότι όλα αυτά σύντομα θα ανέβουν στην ιστοσελίδα του συνδυασμού (www.restarttrikala.gr ). Εκεί δημιουργούνται κάποιες δημοσκοπήσεις για σημαντικά θέματα της πόλης όπως το θέμα της κίνησης των αυτοκινήτων και η λαϊκή αγορά.

Επίσης σε μία εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία ένα δωρεάν ασύρματο δίκτυο που θα λέγεται «Επανεκκίνηση Τώρα», θα εκπέμπει στην Ασκληπιού και την κεντρική πλατεία και μέσω αυτού οι φίλοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, απλά… απαντώντας στις δημοσκοπήσεις σχετικά με θέματα της πόλης.

Η στελέχωση του συνδυασμού συνεχίζεται και θα ανακοινώνεται σταδιακά μετά τις γιορτές.

thessalianews.gr

Προηγούμενο άρθρο Για τον πρώτο πολίτη των Τρικάλων: «Αρχή άνδρα δείκνυσι»
Επόμενο άρθρο Ο οδυνηρός κατήφορος της Ελλάδας - Γράφει ο Γ. Παπασίμος