Επίσκεψη του Δημήτρη Παπαθανασίου στο Καραβόπορο


 Στις 30/10/2010 μέλη του συνδυασμού «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ επισκέφθηκαν στη θέση «ΚΑΡΑΒΟΠΟΡΟ»,  τον χώρο δηλαδή της παλαιάς χωματερής του Δήμου , όπου συνεχίζουν ακόμα και σήμερα  να υπάρχουν χιλιάδες τόνοι από σκουπίδια.

Ενώ διατέθηκαν 1.460.000 ευρώ για την αποκατάσταση της αυθαίρετης χωματερής το μόνο που έγινε  είναι  η κάλυψη  των   σκουπιδιών  με χώμα και μια υποτυπώδης περίφραξη.

 Δεν υπάρχει καν μια τάφρος που να υποδέχεται τα στραγγίδια για να μην πηγαίνουν στον Πηνειό.

Ο συνδυασμός  «Φυσάει Κόντρα » απαιτεί :

Να σταματήσει η λογική να κρύβουμε τα σκουπίδια «κάτω από το χαλί » και μάλιστα τόσο ακριβό χαλί, (αξίας 1.460.000 ευρώ) γιατί όσο υπάρχουν στον χώρο τα απορρίμματα συνεχίζουν να ρυπαίνουν, ακόμα και «κάτω από το χαλί».

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης δεν έχουμε το δικαίωμα τα χρήματα που θα βγάζαμε από την αξιοποίηση των απορριμμάτων  εμείς να τα θάβουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1)Να ξεκινήσει άμεσα  η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και των ορανικών που θα λιπασμοποιούνται (κομποστοποίηση).

2)Να δημιουργηθεί χώρος για τα αδρανή υλικά (σπαστήρας) για να τα χρησιμοποιήσουμε στην οδοποιία και να γεμίσουμε τα νταμάρια.

Για τον συνδυασμό «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» αυτήν η λογική διαχείρισης των απορριμμάτων, δηλαδή

ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΑ ΘΑΒΟΥΜΕ

πρέπει να αλλάξει γιατί ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ καταστρέφουμε το περιβάλλον και παράλληλα χάνουμε πολύτιμους οικονομικούς πόρους.     

Προηγούμενο άρθρο Με Βλαχογιάννη ο Κ. Μαρκόπουλος
Επόμενο άρθρο Μήνυμα μεγαλειώδους Νίκης για τον Κώστα Μαράβα από τη Λυγαριά