Επέκταση του e-trikala και στα νέα δημοτικά διαμερίσματα


 Και στα νέα δημοτικά διαμερίσματα του νέου δήμου Τρικκαίων θα εξαπλωθεί το e-trikala, όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, μετά τις επισκέψεις στα χωριά και το αίτημα που εκφράζουν οι νέοι άνθρωποι της περιοχής.

 Ειδικότερα, ο κ. Ταμήλος ανέφερε πως το e-trikala ετοιμάζει σχετική μελέτη η οποία θα εξετάσει το κόστος της ασύρματης εγκατάστασης και στα νέα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Τρικκαίων. Έχω δεσμευθεί, υποστήριξε, στον πρώτο χρόνο που θα λειτουργήσουμε, ο δήμος Τρικκαίων θα είναι έτοιμος για την εγκατάσταση. Το κόστος ανέρχεται στις 300.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί είτε μέσω του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ», είτε να καλυφθεί σταδιακά από τις δαπάνες του δήμου Τρικκαίων.

Το γραφείο

Από το 2004, το γραφείο e-trikala, στα πλαίσια και σε συνεργασία με το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες υλοποιώντας με επιτυχία διάφορα Δημοτικά έργα. Στις 8 Απριλίου 2008, ενώ έχοντας την απαιτούμενη εμπειρία, εξελίχθηκε σε Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., με την επωνυμία e-Trikala Α.Ε. Δημιουργώντας υποδομές και παρέχοντας υπηρεσίες, η e-Trikala Α.Ε., στοχεύει συνεχώς στη δημιουργία και υλοποίηση εφαρμογών με βάση τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε). Σκοπός της είναι, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε μία μεσαίου μεγέθους πόλη, η απλούστευση των καθημερινών τους συναλλαγών, η μείωση στα τηλεπικοινωνιακά κόστη και η προσφορά νέων υπηρεσιών. Η e-Trikala Α.Ε. λειτουργεί βάσει ολοκληρωμένων διαδικασιών, ενώ ως “Πρώτη Ψηφιακή πόλη της Ελλάδας», καθιερώνει υψηλά τεχνολογικά και ευρυζωνικά εθνικά πρότυπα, χρησιμοποιώντας και προσφέροντας τεχνογνωσία και άλλους Δήμους της χώρας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, η e-Trikala Α.Ε. συνεργάζεται με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), σε ρόλο συμβούλου, πάνω σε στρατηγικές έρευνας και ανάπτυξης, σε σχέση με την τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Προηγούμενο άρθρο Σκληρή κόντρα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για τους οδικούς άξονες
Επόμενο άρθρο Επαφές με πολίτες για τον Σωτήρη Χατζηγάκη και Δήλωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές