Ενδιαφέρον για το διακανονισμό των χρεών


 Δεκάδες είναι εκείνοι οι πολίτες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο που έχουν απευθυνθεί σε κάποιο πιστωτικό ίδρυμα, με την προϋπόθεση να λάβουν ένα δάνειο για να καλύψουν άμεσα μέρος των υποχρεώσεών τους.

 Πολλοί δανειολήπτες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στα πιστωτικά ιδρύματα, καταβάλλοντας τις οφειλές τους εντός των χρονικών περιθωρίων που δίνονται από τις τράπεζες . Άλλοι πάλι εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που είναι ολοένα και πιο έντονες τα τελευταία χρόνια, αδυνατούν, αναζητώντας τρόπους προκειμένου να προχωρήσουν σε συμβιβασμό, ώστε να μην εμπλακούν με τα δικαστήρια.

Για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των δανειοληπτών η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων δημιούργησε το περασμένο Σεπτέμβριο ένα νέο γραφείο, αυτό της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού για τους δανειολήπτες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις τράπεζες.
Η Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού αποτελείται από το Δικηγορικό Σύλλογο με εκπροσώπους τους κ.κ. Νίκο Πανανό και Δημήτρη Πουλιανίτη, από το Επιμελητήριο Τρικάλων και τους κ.κ. Κώστα Αβραμούλη και Γεώργιο Μπαμπούρη και από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων τους κ.κ. Γιώργο Τάχο και Παναγιώτη Διαμαντόπουλο.

Στους δυο περίπου μήνες λειτουργίας του το γραφείο βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από τους Τρικαλινούς.

Αυτό άλλωστε σημείωσε χθες με δηλώσεις της η προϊσταμένη του τμήματος Εμπορίου της νομαρχίας Τρικάλων κ. Άννα Τουρτούνη.
«Καθημερινά το γραφείο επισκέπτονται αρκετοί πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τον τρόπο διακονισμού. Εξάλλου αυτός είναι ο στόχος μας να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και προσπαθεί να τακτοποιήσει οικονομικές εκκρεμότητες με τις τράπεζες», σημείωσε η κ. Τουρτούνη.

Η Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού ενημερώνει και διευκολύνει τους δανειολήπτες, ενώ ο δανειολήπτης που θα απευθυνθεί στην αρμόδια Επιτροπή της νομαρχίας Τρικάλων δεν πληρώνει έξοδα για τις αιτήσεις. Η Επιτροπή λειτουργεί σε συνεργασία με το Συνήγορο του Καταναλωτή για το Φιλικό Διακανονισμό.
Οι δανειολήπτες υποβάλλουν στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων τα αντίγραφα των τραπεζών μαζί με την αίτησή τους για το Φιλικό Διακανονισμό.

Προηγούμενο άρθρο Τη Δευτέρα οι εσωκομματικές της Ν.Δ. για την ΕΑΣΤ
Επόμενο άρθρο Σε διάλογο οι αντικειμενικές αξίες της πόλης των Τρικάλων