Εγκαινιάστηκε το κομψό και φιλόξενο 7ο ΚΑΠΗ στο Ριζαριό


 Παραδόθηκε με την καθιερωμένη τελετή εγκαινίων, που έγινε σε κλίμα χαράς και με κάθε επισημότητα, στους κατοίκους του Ριζαριού το 7ο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων που θα προσφέρει ζεστασιά και θα φιλοξενήσει τις δραστηριότητες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας της περιοχής.

 Το 7ο ΚΑΠΗ στεγάζεται στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου που ανακαινίστηκε γι’ αυτόν τον σκοπό. Το έργο της ανακατασκευής και ανακαίνισης ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Οργανισμός των ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων και υλοποιήθηκε από συνεργεία του Δήμου μας, περιλαμβάνοντας αρχικά την αντικατάσταση της παλιάς στέγης από καινούργια, ενώ στη συνέχεια ανακαινίστηκε το εσωτερικό του κτιρίου το οποίο περιλαμβάνει δύο αίθουσες και ένα πλήρως ανακαινισμένο WC καθώς επίσης και κουζίνα που θα χρησιμοποιεί το προσωπικό του ΚΑΠΗ για την εξυπηρέτηση των μελών του. Επίσης σοβατίστηκε και επιδιορθώθηκαν οι οποιεσδήποτε ατέλειες και τελευταία βάφηκε το εσωτερικό και εξωτερικό του κτιρίου. Τέλος τοποθετήθηκε ο εξοπλισμός του ΚΑΠΗ (κουρτίνες, έπιπλα, κ.λπ.) και πλέον είναι έτοιμο να λειτουργήσει εξυπηρετώντας τους ηλικιωμένους της περιοχής.

Απευθύνοντας χαιρετισμό η Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δ. Τρικκαίων κ. Πόπη Ντιροκάλτση σημείωσε ότι «κύριος στόχος του ΚΑΠΗ είναι η ενεργοποίηση των ηλικιωμένων για να έχει η ζωή τους νόημα. Οι υπηρεσίες του Κέντρου αφορούν άντρες και γυναίκες από 60 ετών και πάνω, ανεξάρτητα από την οικονομική και την κοινωνική τους κατάσταση. Οι υπηρεσίες που προσφέρει ένα ΚΑΠΗ είναι η κοινωνική εργασία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φυσικοθεραπεία, οργανωμένη ψυχαγωγία και βοήθεια στο σπίτι. Γι’ αυτό σας καλώ να συμμετέχετε στο ΚΑΠΗ και να πραγματοποιήσετε διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που να σας δίνουν χαρά».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος τόνισε ότι «σήμερα δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να παραδίδουμε στην κοινωνία του Ριζαριού ένα κτίριο που της ανήκε και το οποίο για πάνω από 10 χρόνια ήταν κλειστό χωρίς να προσφέρει τίποτα σε αυτή τη συνοικία. Ήταν συνεχές αίτημα των κατοίκων να αξιοποιηθεί αυτό το κτίριο για κάποιο σκοπό κι εμείς υλοποιήσαμε την πρότασή σας για δημιουργία ενός ΚΑΠΗ μιας και ήταν πολύ μακριά κάποιο πλησιέστερο ΚΑΠΗ. Το παρόν κτίριο έχει μία ιστορία 100 χρόνων και είναι ένα κομψό παραδοσιακό κτίριο που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους εσάς να το αξιοποιήσετε και να προσφέρετε στους κατοίκους του Ριζαριού αυτό που χρειαζόμαστε στη σημερινή εποχή: ζεστασιά, αγάπη, συμπαράσταση, αλληλεγγύη και κάποιες υπηρεσίες που δίνουν τα ΚΑΠΗ».

Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας και η περιήγηση των παρευρισκόμενων στους χώρους του ΚΑΠΗ.

Προηγούμενο άρθρο Με χαρά τα εγκαίνια των γραφείων της «Φλόγας»
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Νομάρχη-Δημάρχου Τρικκαίων για την λειτουργία του ΤΕΙ