Δεύτερος γύρος εκλογών για τον Δήμο Τρικκαίων


 Στην δεύτερη Κυριακή οδηγούνται οι εκλογές για τον Δήμο Τρικκαίων που θα αναδείξουνε τον νέο Δήμαρχο της πόλης. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία σε 123 από 158 εκλογικά τμήματα ο συνδυασμός «Τρίκαλα Πόλη Αναφοράς» του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Ταμήλου συγκεντρώνει 14.758 ψήφους και ποσοστό 43,5%, ο συνδυασμός «Τρίκαλα Συμπολιτεία» του κ. Χρήστου Λάππα  συγκεντρώνει 13.203 ψήφους και ποσοστό 38,9%, η «Λαϊκή Συσπείρωση» 4.617 ψήφους και ποσοστό 13,6% και το «Φυσάει Κόντρα» 1.329 ψήφους και ποσοστό 3,9%.

 Για ξεκάθαρο και σημαντικό προβάδισμα στον συνδυασμό του έκανε λόγο στην δήλωσή του ο κ. Ταμήλος αναφέροντας: «Κατ’ ουσίαν οι Τρικαλινοί πολίτες επιδοκιμάζουν το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα και αποδέχονται ένα μεγάλο μέρος των απόψεών μας. Μένει μία εβδομάδα ακόμα να εξηγήσουμε και στους υπόλοιπους συμπολίτες ότι επιβάλλεται να στηριχθεί ο συνδυασμός μας γιατί είναι η μόνη λύση να πορευθεί ο Δήμος μας στην επόμενη χρονική περίοδο μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικά περιβάλλον και μέσα από την δύσκολη πρόκληση της συγκρότησης ενός νέου Δήμου με τον «Καλλικράτη» σε σταθερό δρόμο και προοπτική. Εμείς εγγυόμαστε στους συμπολίτες μας ότι την νέα τετραετία ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά θα κάνουμε ο, τι μπορούμε προκειμένου να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια προκειμένου πραγματικά την επόμενη περίοδο η πόλη μας να έχει την συνέχιση της πορείας που είχε μέχρι τώρα».

Για μηνύματα με πολλούς αποδέκτες που έστειλαν οι πολίτες με την ψήφο τους κυρίως σε κεντρικό επίπεδο έκανε αναφορά ο κ. Λάππας σημειώνοντας: «Εμείς θα εξετάσουμε τα αποτελέσματα με κάθε λεπτομέρεια. Οι εκλογές διεξήχθησαν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και σε συνθήκες στρεβλής κομματικής αντιπαράθεσης. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του συνδυασμού εκείνο το σημαντικό κομμάτι της Τρικαλινής κοινωνίας που στήριξε την αυτοδιοικητική μας πρόταση. Εμείς θα επιμείνουμε αυτοδιοικητικά. Οι πολίτες των Τρικάλων έδειξαν ότι πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Εμείς και άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις μπορούμε να δουλέψουμε, μπορούμε να εγγυηθούμε αυτήν την αλλαγή. Η πόλη το χρειάζεται, η κοινωνία το θέλει. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Καΐκη και τον Δημήτρη Παπαθανασίου για τον ωραίο προεκλογικό αγώνα που έκαναν».

Προηγούμενο άρθρο ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ Η ΕΑΣΤ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Απόστολου Παπατόλια για τα εκλογικά αποτελέσματα