Δεύτερη εμφάνιση της νεανικής ορχήστρας δωματίου του συλλόγου φίλοι της μουσικής Τρικάλων


 

Η δεύτερη μουσική παρουσίαση της Χριστίνας Λιάκου και του Φίλιππου Ρουσιαμάνη της Νεανικής Ορχήστρας Δωματίου του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στη Στέγη Τέχνης & Πολιτισμού του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή – ιατρού. Οι δύο εξαίρετοι αυτοί νέοι μουσικοί θα πλαισιώσουν με τα βιολιά τους την έκθεση Ζωγραφική του Παναγιώτη Τέτση που συνεχίζεται μέχρι τις 29 Μαρτίου στη Στέγη Τέχνης & Πολιτισμού του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή – ιατρού. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιλογές από τα παρακάτω έργα: 44 Bartok Duets, 6 Mazas Duets, Sonata για 2 βιολιά του J.M.Leclair και Menuet του Handel σε σολ μείζονα. Η διάρκεια της εμφάνισης θα είναι 45′ σε δύο δόσεις με μίξη των ανωτέρω.

 

Η Χριστίνα Λιάκου γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1996. Είναι μαθήτρια της Β’ Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και μέλος της Νεανικής Ορχήστρας Δωματίου (ΝΟΔ) από φέτος. Παίζει βιολί και πιάνο και της αρέσει κυρίως η κλασική μουσική, το ελληνικό έντεχνο και η μελοποιημένη ποίηση. Ευελπιστεί να ακολουθήσει τη μουσική και στο μέλλον είτε ως επάγγελμα είτε ως χόμπι, καθώς παράλληλα ασχολείται με το στίβο.

Ο Φίλιππος Ρουσιαμάνης γεννήθηκε το 1997 και άρχισε τις σπουδές του στο βιολί στα οκτώ του χρόνια. Τώρα πια, 15 χρονών, είναι μαθητής της πρώτης τάξης λυκείου του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων όπου βρίσκεται στο επίπεδο της ανωτέρας τάξης του βιολιού. Παράλληλα κάνει μαθήματα πιάνου όπου βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το βιολί. Παρακολούθησε σεμινάρια βιολιού με τον Σέρβο βιολιστή Igor Aleksic το Νοέμβριο του 2012 όπως και σεμινάρια σύνθεσης τον Αύγουστο του 2010 στη Νέα Μάκρη με τον καθηγητή πανεπιστημίου κ. Παπαρούσσο.

Info

Τοποθεσία: Στέγη Τέχνης & Πολιτισμού του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή-ιατρού

Βύρωνος & Γαριβάλδη, Τρίκαλα

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη – Παρασκευή  10.30 – 13.30 & 18.00 – 20.30, Σάββατο 11.00 – 13.30

Πληροφορίες: stegilmakri@gmail.com, 6972073146

Διάρκεια έκθεσης: έως 29 Μαρτίου 2013

Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης
Επόμενο άρθρο Δώσε Μορφή Δώσε Αγάπη