Υλικά:
- 4 κ.σ. λάδι
- 250 γραμμ. άσπρα μανιτάρια σε φετάκια
- 250 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους σε κομματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 250 γραμμ. σπανάκι κατεψυγμένο
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος light
- 250 γραμμ. σφολιάτα
- 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε τα μανιτάρια. Ζεστάνετε το λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα, προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο κι ανακατέψτε τα ελαφρά, επάνω σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά τους. Κατεβάστε τα από τη φωτιά, ρίξτε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι κι ανακατέψτε τα. Στραγγίστε καλά το σπανάκι και σοτάρετέ το στο υπόλοιπο λάδι. Ρίξτε κι ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα ταψί κι αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ. τριγύρω, τρυπήστε μ’ ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια. Αλείψτε το περιθώριο που αφήσατε με το χτυπημένο αυγό. Βάλτε τη σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου και ψήστε την για 5 λεπτά. Βγάλτε την από το φούρνο κι απλώστε στο κέντρο το σπανάκι και τα μανιτάρια. Ψήστε την τάρτα 10 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει το περιθώριο τριγύρω και να πάρει καστανό χρώμα. Πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήστε για 3 λεπτά ακόμη, ώσπου να λιώσει το τυρί. Αφήστε τη να σταθεί μερικά λεπτά πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος