Βραβεύτηκε η προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


 Ένα μήνα πριν εκπνεύσει ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ο όρος “Νομάρχης” αποτελέσει παρελθόν και πάρει την δική του θέση, στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων βράβευσε σε ειδική τελετή, όλους τους διατελέσαντες στο Νομό, Νομάρχες από το 1985 έως και σήμερα. 

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, βραβεύτηκαν επίσης, οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες από τη εφαρμογή του “Καποδίστρια”, καθώς επίσης και οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι από το 1995 έως και σήμερα. Το παρόν έδωσε ο νέος αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ωστόσο, δεν έλειψαν και οι απουσίες Νομαρχιακών Συμβούλων, κάτι που σχολιάστηκε από τον νομάρχη Τρικάλων, κ. Ηλία Βλαχογιάννη.

“Ένας κύκλος έκλεισε”
Την εκδήλωση προλόγισε ο Στέφανος Νταλάσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΤΕΔΚ, κ. Μιχάλης Ταμήλος που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Νομάρχη Τρικάλων για την συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.
Τον λόγο πήρε στην συνέχεια, ο τέως νομάρχης Τρικάλων, κ. Στέφανος Πατραμάνης, λέγοντας ότι υπήρξε μεγάλη τιμή για εκείνον να συμμετέχει στον θεσμό αυτόν, έναν θεσμό, στον οποίο προσέφερε πολλά από την ζωή του. Επίσης, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν τον νέο θεσμό του “Καλλικράτη” ώστε να αναπτυχθεί η Δημόσια Διοίκηση. «Νομίζω πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει τι προσέφερε αυτός ο θεσμός σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο», ενώ αφιέρωσε την στιγμή αυτή και το βραβείο σε τρεις συνεργάτες του, στους αείμνηστους Αντώνη Δασκαλόπουλο, Κώστα Τσαρούχη και Στέφανο Μπαλατσούκα.

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης έκανε λόγο για έναν κύκλο που κλείνει, τονίζοντας πως πρέπει να αποδίδεται δημόσιος έπαινος σε αυτούς που προσέφεραν στα κοινά. «Είναι πολύ σημαντικό να ψηφίζει κάποιος. Οι αποφάσεις μας κρίνουν το μέλλον το τόπου και την πορεία του. Πιστεύω στις αξίες, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που αντιμετώπισαν με συγκίνηση την πρωτοβουλία αυτή. Λυπάμαι, όμως, που απουσιάζουν κάποιοι από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτόν, κάνουν αντιπολίτευση», τόνισε.

«Ευθύνη να πετύχουμε»
Στη συνέχεια, ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στην φιλοσοφία που οφείλει να έχει ο νέος θεσμός για να πετύχει, σημειώνοντας πως θα δομηθεί με τέτοιον τρόπο που οι πολίτες θα λένε «η Περιφέρεια μας. Σε αυτό τον αγώνα θέλω την συμμετοχή όλων. Θέλουμε να δομήσουμε με τέτοιο τρόπο την που οι πολίτες θα λένε, εμείς και η Περιφέρεια μας. Με Θεσσαλική ενότητα, διότι αν ξυπνήσει ο γίγαντας Θεσσαλία που τώρα είναι κοιμώμενος, θα πετύχουμε πολλά».Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των Δημάρχων, Νομαρχιακών Συμβούλων, Νομαρχών και Κοινοταρχών.

Προηγούμενο άρθρο Ανησυχία των τρικαλινών μηχανικών λόγω Καλλικράτη
Επόμενο άρθρο Αφηρημένη σύζυγος πέταξε στα σκουπίδια...Θησαυρό