Ανησυχία των τρικαλινών μηχανικών λόγω Καλλικράτη


 Έκτακτη συνέλευση της περιφερειακής ΠΟΜΥΔΑ η οποία αφορούσε τους μηχανικούς του δημοσίου τομέα με βασικό θέμα τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους μέσα από το πρόγραμμα Καλλικράτης, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων.

 Καμιά μείωση

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι ο κλάδος δεν θα δεχθεί καμιά μείωση στο εισόδημα, καθώς όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για έναν κλάδο επιστημόνων που συμβάλλει ουσιαστικά στην παραγωγή του τεχνικού έργου της χώρας, με χαμηλές αποδοχές που τους επέβαλε το ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο από τη δεκαετία του ’80, σε αντίθεση με το χρόνιο αίτημα μας για μισθολόγιο Μηχανικών, που παραμένει βασικό οικονομικό αίτημα, που για άλλους κλάδους επιστημόνων έχει ήδη υλοποιηθεί (γιατρούς – δικηγόρους κλπ.).

Από τότε, τονίστηκε ακόμα, με σκληρούς αγώνες κέρδισαν τα δύο κλαδικά επιδόματα μας, σαν αντιστάθμισμα των εξειδικευμένων γνώσεων και των ποινικών ευθυνών που φέρουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, τα οποία στο σύνολο τους δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ καθαρά / μήνα, φορολογούνται κανονικά σαν εισόδημα, δεν είναι μόνο καθηλωμένα εδώ και τρία χρόνια αλλά βαίνουν συνεχώς μειούμενα (το 6%ο λόγω της δραματικής μείωσης του ΠΔΕ) και τα οποία προστίθενται στο μισθό μας ο οποίος κινείται κατά μέσο όρο στα 1.200 ευρώ / μήνα. Οι μηχανικοί προανήγγειλαν κινητοποιήσεις με τρίωρες προειδοποιητικές απεργίες και συμμετοχή στη γενική απεργία.

Δηλώσεις

Σε δηλώσεις του ο κ. Βασίλης Μπαλαμίτσης προϊστάμενος τμήματος πολεοδομίας Δήμου Τρικκαίων, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η συζήτηση που γίνεται εδώ είναι περισσότερο διευκρινιστική και αφορά ανθρώπους της περιφερειακής αυτοδιοίκησης σχετικά με την ενσωμάτωση των Δήμων και γενικά έχουν να κάνουν με τον νέο μεγάλο Δήμο Τρικκαίων. Επιλύονται απορίες σκέψεις συζητούνται τα οικονομικά μέτρα όπως είναι η μείωση μισθών στους μηχανικούς, οι αυτόματες περικοπές που θα έρθουν μέσω της Περιφέρειας. Εμείς σαν μηχανικοί θα οργανωθούμε και ασφαλώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τις οικονομικές περικοπές και για τις διοικητικές περικοπές, οι οποίες θα συσχετιστούν με την ένταξή μας στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους».

Προηγούμενο άρθρο Δυνατότητα πρόσληψης εποχικού προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας
Επόμενο άρθρο Βραβεύτηκε η προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση