Ανείπωτη οδύνη στις κηδείες των αδικοχαμένων θυμάτων της ασφάλτου


 Ράγισαν καρδιές σήμερα στις κηδείες των αδικοχαμένων θυμάτων του χθεσινού τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στον Πετρόπορο.

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες που βρέθηκαν στις εκκλησίες που έγιναν οι κηδείες δεν μπορούσαν ακόμη να συνειδητοποιήσουν τον τραγικό χαμό των αθώων θυμάτων της ασφάλτου και με βουρκωμένα μάτια τους οδήγησαν στην τελευταία τους κατοικία.

 Πιο συγκεκριμένα στις 11:30 το πρωί έγιναν μέσα σε καθολικό σπαραγμό οι κηδείες του 39χρονου Νικόλαου Νάτσινα και των δύο ανήλικων παιδιών του ενώ ακολούθησαν στις 2 το μεσημέρι η κηδεία του 24χρονου Σπύρου Ζαμπούρα στον Άγιο Νικόλαο εκ Μετσόβου, στις 3:30 η κηδεία του 26χρονου Παναγιώτη Τσούκα στα Αμπελάκια και στις 4 η κηδεία του 40χρονου Γιάννη Κόκκαλη στο Φλαμούλι, όλες μέσα σε κλίμα γενικής συγκίνησης και οδύνης.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Η τραγική επέτειος της απώλειας των 7 μαθητών από την Φαρκαδόνα πριν 7 χρόνια, μια αποφράδα Δευτέρα σηματοδοτεί πλέον για τα Τρίκαλα, άλλη μια τραγωδία.

Επτά νέοι άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο νήπια ενός (1) και 4,5 ετών έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Κι όσο κι αν κανείς δεν θέλει να συνδυάσει τα μοιραία γεγονότα, οι συσχετισμοί είναι σχεδόν αναπόφευκτοι. Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου του 2004, 7 νεκροί, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 ισάριθμα θύματα, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων, από την αιματοβαμμένη, προ ετών Φαρκαδόνα.

Ήταν 16:40 χθες το απόγευμα, όταν σχεδόν ξεκληρίστηκε μια τετραμελής οικογένεια και άλλοι τέσσερις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Το δυστύχημα σημειώθηκε στο 39 χλμ. της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, 2 μόλις χλμ. μακριά από το Πετρόπορο, εκεί όπου ο δρόμος συνεχίζει να είναι στενός και επικίνδυνος, εξαιτίας της διακοπής των εργασιών του δρόμου.

Συγκεκριμένα ένα ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος Τρικαλινός και κατευθυνόταν από Τρίκαλα προς Λάρισα, συγκρούστηκε διαδοχικά με δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία κατευθύνονταν από Λάρισα προς Τρίκαλα.

Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν συνταρακτικές. Άψυχα κορμιά, διαμελισμένα, εντός και εκτός των οχημάτων, άμορφες μάζες σιδηρικών, αίμα παντού…

Τα επτά θύματα

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να χάσουν την ζωή τους 7 άνθρωποι.

Νεκροί είναι ο 39χρονος Νικόλαος Νάτσινας του Ιωάννη και της Μαριας καταγόμενος από την Φαρκαδόνα, τα δυο παιδιά του ενός έτους (1) Σωτήριος Νάτσινας του Νικολάου και της Γεωργίας και ο ηλικίας 4,5 ετών Ιωάννης Νάτσινας, επίσης μια συγγενής τους η 21χρονη Γερασιμίνα Γκεσούλη του Δημητρίου και της Σωτηρίας που επέβαινε στο αυτοκίνητο, ενώ η 32χρονη σύζυγος και μητέρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Επίσης νεκροί είναι και οι τρεις νέοι άνδρες ο 24χρονος Σπυρίδων Ζαμπούρας του Δημητρίου και της Γεωργίας, ο 40χρονος Ιωάννης Κόκκαλης του Θωμα και της Αρετής κάτοικος Φλαμουλίου Τρικάλων και ο 26χρονος Παναγιώτης Τσούκας του Χρήστου και της Σταυρούλας από τα Τρίκαλα που επέβαιναν στο άλλο ΙΧ. Επέστρεφαν από την εργασία τους και συγκεκριμένα από το εργοτάξιο των Τεμπών. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και κρατείται.

Στο σημείο του πολύνεκρου έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατάφεραν μετά από υπερπροσπάθεια να απεγκλωβίσουν τα άψυχα κορμιά των θυμάτων.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων, όπου μια νέα τραγωδία ξεσπούσε με τη έλευση των συγγενών. Μάλιστα στο νοσηλευτικό ίδρυμα κλήθηκαν να μετέχουν και συνδράμουν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων

Προηγούμενο άρθρο Δημοπρατήθηκε η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στον Πυργετό
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ