Άγνωστοι παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο της Νομαρχίας Τρικάλων


 Με …άδεια χέρια έφυγαν οι άγνωστοι δράστες της διάρρηξης που σημειώθηκε, προχθές τα ξημερώματα στο Νομαρχιακό Κατάστημα Τρικάλων, αφού δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο που περιείχε μέσα επιταγές και έναν φάκελο με 350 ευρώ που δεν έγινε αντιληπτός.

 Η διάρρηξη σημειώθηκε, προχθές, τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι εισήλθαν στο κτίριο, από την πόρτα που βρίσκεται επί της 28ης Οκτωβρίου, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και κατευθύνθηκαν στο 121 γραφείο, της Διεύθυνσης Οικονομικών, όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων. Σημειωτέον, οι άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας που φυλάσσουν το κτίριο, βρίσκονταν στο Νομαρχιακό Κατάστημα έως τις 9 το βράδυ, οπότε ο χώρος ήταν ελεύθερος για τους δράστες.

Στη συνέχεια, για να μην γίνουν αντιληπτοί έβγαλαν το χρηματοκιβώτιο από τη θέση του, το μετέφεραν 25 μέτρα, σε άλλο γραφείο, όπου το παραβίασαν, ώστε να αποσπάσουν τα χρήματα που ενδεχομένως να ήταν μέσα σε αυτό. Ωστόσο, δεν φάνηκαν τυχεροί, αφού μέσα υπήρχαν μόνο επιταγές και το ποσό των 350 ευρώ, το οποίο ήταν σε έναν φάκελο, καρφιτσωμένο πάνω σε ένα έγγραφο και δεν έγινε αντιληπτό από τους δράστες.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε ο ηλεκτρολόγος της Ν.Α. Τρικάλων που βρέθηκε στο κτίριο την Κυριακή το πρωί, μαζί με συνεργείο της ΔΕΗ για να ελέγξουν τις γραμμές που θα χρησιμοποιηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης, ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Ο ηλεκτρολόγος χρειάστηκε μια σκάλα και όταν πήγε να την πάρει, συνειδητοποίησε, τι ακριβώς είχε συμβεί.

Αμέσως, ειδοποίησε τον νομάρχη Τρικάλων, κ. Ηλία Βλαχογιάννη και τον αρμόδιο αντινομάρχη, κ. Αχιλλέα Αλεξίου που έσπευσαν στον χώρο και ειδοποίησαν το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας. Οι άνδρες του Τμήματος έφθασαν στο κτίριο, στις 12 το μεσημέρι, όπου προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες και πήραν αποτυπώματα.

Μήνυση κατ’ αγνώστων

«Είναι γνωστό ότι το χρηματοκιβώτιο φυλάσσεται στον χώρο του Νομαρχιακού Καταστήματος, αλλά, ο δράστης ή οι δράστες δεν γνώριζαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα», τόνισε, μιλώντας, χθες, στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο αντινομάρχης, κ. Αχιλλέας Αλεξίου, σχετικά με το περιστατικό. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Αναφορικά με τις επιταγές που βρίσκονταν μέσα στο χρηματοκιβώτιο, ο κ. Αλεξίου υπογράμμισε ότι γίνεται καταμέτρηση τους για να δουν, εάν υπάρχει περίπτωση να έχουν αφαιρεθεί, ορισμένες από αυτές. Για τον λόγο αυτόν, ειδοποιήθηκαν άμεσα οι διευθυντές των τραπεζικών καταστημάτων, για να μην προχωρήσουν στην εξαργύρωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στον μακρύ κατάλογο των διαρρήξεων που έχουν σημειωθεί στην περιοχή μας, έχουν προστεθεί, τα Δημαρχεία του Δήμου Τρικκαίων και Καλαμπάκας, με το πρώτο να έχει παραβιαστεί δύο φορές.

Προηγούμενο άρθρο Επαφές με πολίτες για τον Σωτήρη Χατζηγάκη και Δήλωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Επόμενο άρθρο Απάντηση Λάππα στη συνέντευξη Ταμήλου