Απλήρωτοι θα παραμείνουν ορισμένοι δημοτικοί υπάλληλοι


 Για μια ακόμη φορά χθες το πρωί, δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Τρικκαίων, μόνιμοι και αορίστου χρόνου σχέση εργασίας, βρέθηκαν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, διαμαρτυρόμενοι για μη καταβολή των μισθών τους. Πρόκειται για μια συνηθισμένη εικόνα των τελευταίων ημερών, εργαζόμενοι να συζητούν μεταξύ τους ή και με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, για ένα πρόβλημα που όπως μας είπαν χθες οι περισσότεροι, δεν τους έχει απασχολήσει στο παρελθόν.

 Θα πληρωθούν

Πώς όμως διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση; Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Τρικκαίων κ. Λάππα, βρέθηκαν κάποια χρήματα από τη ΔΕΥΑΤ τα οποία θα επιστραφούν την επόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα ο δήμαρχος Τρικκαίων, ανέφερε τα παρακάτω:

“Είναι 100.000 ευρώ τα οποία μαζί με αυτά που έχουμε σχεδόν αρκούν για να συμπληρώσουμε και να πληρώσουμε το μήνα για το μεγαλύτερο αριθμό από τους εργαζόμενους, ίσως μένουν ακόμη απλήρωτοι καμιά 30αριά”. Σε ερώτησή μας, τι πρόκειται να συμβεί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δήμου, ο κ. Λάππας υποστήριξε:

“Απ’ ότι πληροφορήθηκα την ερχόμενη εβδομάδα έχει υπογραφεί η τακτική επιχορήγηση από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη και πιστεύω ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ποσό 100.000 ευρώ θα πάρουμε από τη ΔΕΥΑΤ έχουμε κι εμείς άλλα 200.000 οπότε φτάνουν στα 300.000 ευρώ και μας λείπουν άλλες 20-22.000 ευρώ για τα οποία κάτι θα γίνει. Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν εν συνεχεία και πήγαν για δουλειά”.

Προηγούμενο άρθρο Η ώρα της Γης
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής Renewing Health επί τάπητος στην Οικονομική Επιτροπή