Έφτασε στο τέλος η ταλαιπωρία κατά την διέλευση της Γκρόπας


 «Έργο πνοής για τον ορεινό όγκο των Τρικάλων» χαρακτηρίζουν αυτό της σήραγγας της Γκρόπας του δήμου Πινδέων υπηρεσιακοί παράγοντες της νομαρχίας Τρικάλων.

 Ένα έργο που θα δώσει τέλος στις δυσκολίες προσβασιμότητας και στην οδική απομόνωση καλλίστων περιοχών του νομού μας. Η διάνοιξη της σήραγγας ήδη έχει υλοποιηθεί και πλέον το έργο περνάει στην τελική φάση. 

Η σήραγγα Γκρόπας, στην επαρχιακή οδό Πύλης-Στουρναρέϊκων – Μεσοχώρας, είναι συνολικού μήκος 1.500 μέτρων περίπου με διατομή 5 μ. επί 8 μ.
Με την ολοκλήρωσή της θα παρακαμφθεί ο αυχένας της Γκρόπας που παρουσιάζει έντονα προβλήματα καταπτώσεων με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακόπτεται συχνά κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ κατά καιρούς λόγω της επικινδυνότητας έχουν συμβεί αρκετά δυστυχήματα που στοίχησαν τη ζωή πολλών συμπολιτών μας.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 27.000.000 ευρώ και είναι έργο δημοσίων επενδύσεων.
Σύμφωνα με το νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλια Βλαχογιάννη αύριο ξεκινά ο ηλεκτροφωτισμός της σήραγγας, γεγονός θετικό για την πορεία του έργου.
Έτσι λοιπόν από την ερχομένη εβδομάδα ο νομάρχης ευελπιστεί ότι η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται από την σήραγγα, παρακάμπτοντας κατά αυτό τον τρόπο τον αυχένα της Γκρόπας ενός οδικού σημείου αρκετά δύσκολου και επικίνδυνου.

Με τη διέλευση από τη σήραγγα οι οδηγοί θα εξοικονομούν χρόνο, αλλά το κυριότερο θα διασχίζουν το σημείο πιο γρήγορα και φυσικά ασφαλέστερα με κατεύθυνση προς ορεινές περιοχές του νομού Τρικάλων.
Ο κ. Βλαχογιάννης χθες τόνισε πως πρέπει να υλοποιηθούν ακόμη αρκετά έργα, όπως εκείνα της αποκατάστασης των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Στάθηκε παράλληλα και στο γεγονός της μονομερούς παραχώρησης αρμοδιοτήτων από την Περιφέρεια στους δήμους και στις νομαρχίες για την συντήρηση των οδικών έργων που δεν αποδέχτηκαν ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ εξαιτίας της μη καταβολής κονδυλίων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σε κάθε περίπτωση τα αμιγώς κρατικά έργα δεν μπορεί να τα συντηρήσουν οι νομαρχίες».

Προηγούμενο άρθρο “Κληρώνει” για πέντε δικαιούχους
Επόμενο άρθρο Αρνείται ο Δήμος Τρικκαίων στην ίδρυση δανειοθαλάμου