Στο “κόκκινο” οι έλεγχοι στην αγορά


 Δεκαεπτά ημέρες απέμειναν μέχρι τα Χριστούγεννα και η τοπική αγορά προετοιμάζεται σιγά- σιγά για να υποδεχθεί τους καταναλωτές ενόψει των γιορτών, με τους τελευταίους δειλά, δειλά να προχωρούν σε έρευνα αγοράς, πριν αποφασίζουν να προβούν σε οποιεσδήποτε αγορές.
Για τον λόγο αυτό και έχοντας ως βασικό στόχο την διαφύλαξη της ποιότητας των προϊόντων και κατ’ επέκταση την ασφάλεια των καταναλωτών, ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι στην αγορά από τα μεικτά κλιμάκια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων.

 Σύσκεψη για καλύτερα αποτελέσματα

Στο πλαίσιο αυτό και να για να δοθούν οι τελευταίες οδηγίες, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Νομαρχιακό Κατάστημα για τους ελέγχους ενόψει των Χριστουγέννων. Το παρόν έδωσαν στην σύσκεψη ο αρμόδιος αντινομάρχης, κ. Γιώργος Γεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Εμπορίου της Ν.Α. Τρικάλων, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Υγείας. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να ξεκινήσουν οι έλεγχοι από αυτή την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα, δυνατά αποτελέσματα. Βέβαια, οι έλεγχοι αναμένεται εντατικοποιηθούν, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Όπως επεσήμανε, ο αρμόδιος αντινομάρχης, κ. Γιώργος Γεωργίου «αποφασίσαμε να ενταθούν οι έλεγχοι τις εορταστικές αυτές ημέρες από την Παρασκευή μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Οι έλεγχοι έχουν σαν στόχο την πάταξη της αισχροκέρδειας αυτές τις μέρες, τον έλεγχο στα είδη διατροφής για να μην έχουμε προβλήματα με το καταναλωτικό κοινό. Πιστεύω ότι κάθε φορά αυτή την περίοδο τη Νομαρχία κάνει αυτό που πρέπει να κάνει». Πάντως, από την πλευρά τους, οι καταναλωτικές οργανώσεις εφιστούν στους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και στις φετινές τους αγορές. Κάτι που θα επιτευχθεί- εάν οι πολίτες αποφύγουν περιττά έξοδα, αλλά και πιθανές ταλαιπωρίες-με το να καταγράψουν τις ανάγκες, τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων, πριν αποφασίσουν να βγουν στην αγορά, δεδομένου είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούν. Επίσης, αυτή την εποχή υπάρχει πληθώρα προσφορών από μεγάλες εταιρείες, κάτι που εφιστά την προσοχή στην αξιολόγηση των αναγκών και στις οικονομικές δυνατότητες. Ενώ, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά παιδικών παιχνιδιών, αφού θα πρέπει να φέρουν το σήμα CE. Όσα παιχνίδια φέρουν το σήμα (CE), σημαίνει ότι στην κατασκευή τους έχουν τηρηθεί οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ασφαλή χρήση τους.

Προηγούμενο άρθρο Παραλαβή και 3ου απορριμματοφόρου για την ανακύκλωση
Επόμενο άρθρο “Κληρώνει” για πέντε δικαιούχους