Υπό κατάργηση οι ΔΟΥ Καλαμπάκας, Πύλης


 Στην κατάργηση 71 εφοριών β’ τάξης και στη συγχώνευση 30 ΔΟΥ, ορισμένες εκ των οποίων στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Στο σχέδιο του υπουργείου είναι να καταργηθούν σχεδόν το σύνολο των εφοριών β’ τάξης, με εξαίρεση αυτές που βρίσκονται σε νησιά.

 Στον πίνακα που παρουσίασε «Το Βήμα» της Κυριακής με όλες τις υπό κατάργηση εφορίες που βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, για το νομό Τρικάλων περιλαμβάνονται αυτές της Καλαμπάκας και της Πύλης. Έκπληξη προκαλεί η απουσία της ΔΟΥ Φαρκαδόνας, που είναι β’ τάξης και για την οποία υπάρχει έντονη φημολογία για κατάργησή της, όπως επίσης και η παρουσία της ΔΟΥ Καλαμπάκας για την οποία δεν είχε ακουστεί κάτι μέχρι στιγμής. Σε πανθεσσαλικό επίπεδο στις υπό κατάργηση εφορίες περιλαμβάνονται για το νομό Λάρισας αυτές της Αγίας, Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων, για το νομό Καρδίτσας των Σοφάδων, του Παλαμά και του Μουζακίου και για το νομό Μαγνησίας του Αλμυρού.

Σήμερα σε ολόκληρη την επικράτεια λειτουργούν 290 εφορίες, πολλές από τις οποίες εξυπηρετούν μικρό αριθμό φορολογουμένων.

Προηγούμενο άρθρο Στον αέρα η αποκομιδή απορριμμάτων στα χωριά του Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο 1.161.600 ευρώ η τακτική επιχορήγηση στο νέο δήμο Τρικκαίων