Δυνατότητα πρόσληψης εποχικού προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας


 Θετικά είναι τα νέα για τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε δημοτικές και διαδημοτικές επιχειρήσεις των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να ξεκινήσουν τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, ήτοι δημοτικές και διαδημοτικές επιχειρήσεις.

 Αυτό αναφέρεται σε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά την απαγόρευση των προσλήψεων από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα κατά την περίοδο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα στους αιρετούς να είτε να ανανεώσουν είτε να προχωρήσουν σε σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας και έργου ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι 8 μηνών. Αυτό σύμφωνα με την εγκύκλιο αφορά τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ύδρευσης – αποχέτευσης.

“Μας λύνει τα χέρια η απόφαση αυτή καθώς σημαίνει ότι μπορούμε να προγραμματίσουμε τις διαδικασίες είτε για την ανανέωση των συμβάσεων είτε για την πρόσληψη προσωπικού μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου” ήταν η τοποθέτηση στον “Π.Λ.” του δημάρχου Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλου.
“Είναι μια θετική ενέργεια από πλευράς υπουργείου η οποία ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες πρόσληψης στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως βάσει της εγκυκλίου τονίζεται ότι «ενόψει της λήξης της θητείας των αιρετών και της ανάληψης των καθηκόντων των νέων αρχών, για την αντιμετώπιση αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα και την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, όπου συντρέχει περίπτωση λήξης υφιστάμενων συμβάσεων, οι οικείοι φορείς μπορούν να προωθήσουν άμεσα τη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Πάντως τα νέα είναι θετικά τουλάχιστον για τους συμβασιούχους του Δήμου Τρικκαίων. οι οποίοι απασχολούνται σε υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ύδρευσης και αποχέτευσης, των οποίων οι συμβάσεις είτε έχουν λήξει είτε λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο Απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι του ΚΕΝΑΚΑΠ
Επόμενο άρθρο Ανησυχία των τρικαλινών μηχανικών λόγω Καλλικράτη