Μέσω της σήραγγας η κυκλοφορία


 Τέλος, στην ταλαιπωρία των οδηγών και των κατοίκων του ορεινού όγκου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της σήραγγας της Γκρόπας, δεδομένου ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτροφωτισμός.

 Αυτό γνωστοποίησε, ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, λέγοντας ότι είναι σε συνεχείς επαφές με το ΥΠΕΠΩΔΕ και την αρμόδια Υπηρεσία στην Καρδίτσα, ενώ καταβλήθηκε και το ποσό που απαιτούνταν για να γίνει η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον Νομάρχη Τρικάλων, ενόψει χειμώνα και επειδή οι χιονοπτώσεις επίκεινται για τις μέρες των Χριστουγέννων, «είμαστε σε συνεχή επαφή με το ΥΠΕΧΩΔΕ και την αρμόδια υπηρεσία που εδρεύει στην Καρδίτσα, ενώ βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι καταβλήθηκαν τα 27χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται για να γίνει τη σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ». Τούτο σημαίνει, κατά τον κ. Βλαχογιάννη ότι θα υπογραφεί, αύριο Τετάρτη στην Λάρισα το συμβόλαιο μεταξύ του ΥΠΕΧΩΔΕ και της ΔΕΗ.

«Σε μια εβδομάδα, πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτροφωτισμός της σήραγγας. Άρα, η κίνηση θα διεξάγεται μέσω της σήραγγας και θα παρακάμπτεται ο αυχένας της Γκρόπας. Αυτό θα παρέχει ασφάλεια στους οδηγούς που διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο, καθώς επίσης, και μείωση του κόστους αποχιονισμού, στο ύψος της Γκρόπας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είναι μια θετική εξέλιξη που θα ικανοποιήσει όλους τους κατοίκους που επικοινωνούν μέσω του ορεινού όγκου και για την σήραγγα της Γκρόπας μέχρι την Μεσοχώρα».

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Προσωρινή εμπλοκή στη Σωτήρα