Παντρικαλινή ευρεία σύσκεψη για τα τμήματα ΤΕΙ


 Το προσεχές Σάββατο στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί τελικά η ευρεία σύσκεψη για το μέλλον των δύο τμημάτων ΤΕΙ στο νομό μας, παρουσία του προέδρου του ΤΕΙ Λάρισας κ. Κόκκορα. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ταμήλου, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρώτο, σε αυτή θα παραστούν οι βουλευτές της περιοχής μας, όπως και ο νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης και οι φορείς της περιοχής μας. Θα επιδιωχθεί μια αναλυτική προσέγγιση του όλου ζητήματος, προκειμένου, όπως είπε ο κ. Ταμήλος να μάθουμε την πραγματική διάστασή του, ώστε στη συνέχεια να αναλάβουμε και τις πρέπουσες ευθύνες και δράσεις.

 Κανονικά

Κανονικά λειτούργησαν τις προηγούμενες μέρες τα δύο τμήματα ΤΕΙ στα Τρίκαλα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία των προϊσταμένων των τμημάτων κ.κ. Σπηλιώτη και Σδρόλια, με τον ίδιο το δήμαρχο. Στη σύσκεψη αυτή τονίστηκε για άλλη μια φορά η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δύο τμήματα, συζητήθηκε οι προοπτικές και οι λύσεις που υπάρχουν στον ορίζοντα για μια ομαλή λειτουργία τους, ενώ αναφέρθηκε ότι οι τέσσερις υπάλληλοι προσφέρουν ήδη από χθες τις υπηρεσίες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τρόπος

Στη σύσκεψη αυτή έγινε εκτενέστατη συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τρόπος για να προσληφθούν ακόμα δύο ή τρία άτομα, ενώ πιθανόν την προσεχή Κυριακή παρουσία του προέδρου του ΤΕΙ Λάρισας κ. Κοκκόρα και με τη συμμετοχή των τοπικών βουλευτών και φορέων του νομού θα πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη στο νομό μας όπου θα αναζητηθούν λύσεις μέσα από διαβούλευση, οι οποίες θα εγγυηθούν την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο τμημάτων.

Αποφασισμένος να προχωρήσει στο κλείσιμο των δύο ΤΕΙ του νομού μας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είχε εμφανιστεί από τον περασμένο Ιούλιο με δηλώσεις στην ΕΡΕΥΝΑ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας κ. Ιωάννης Κόκκορας, αν τουλάχιστον δεν βρεθεί το αναγκαίο διοικητικό προσωπικό. Ο κ. Κόκκορας από το ύφος των δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΕΥΝΑ έδειξε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην απόφασή του αυτή, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ήδη έχει ενημερώσει και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την λειτουργική εικόνα που χαρακτηρίζει τα δύο Τεχνολογικά Ιδρύματα στο νομό μας.

Προηγούμενο άρθρο Οριστικό λουκέτο στην Αγρογή Α.Ε.
Επόμενο άρθρο Βορειοηπειρώτης απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα