Ανοδική πορεία η τιμή του βαμβακιού


Την τελευταία του συνεδρίαση, υπό την παρούσα σύνθεση, πραγματοποίησε, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.

 Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν κυρίως, η πολιτική για το βαμβάκι και τα διαδικαστικά ενόψει της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης.
Ως προς το δεύτερο, η γενική συνέλευση του ερχόμενου Σαββάτου, αλλά και οι εκλογές της Κυριακής, θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Τρικάλων να απαγορεύσει τη διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών στην κεντρική του αίθουσα.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων από τους ενδιαφερόμενους για κάθοδο στις εκλογές για τα όργανα της ΕΑΣ Τρικάλων, αλλά και για τους τριτογενείς συνεταιριστικούς φορείς που εκπροσωπείται (ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ) λήγει σήμερα στις 2 το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται ότι οι συνεταιριστικές εκλογές δεν πραγματοποιούνται πλέον με χωριστά ψηφοδέλτια, αλλά με ένα, ενιαίο, οπότε στις εκλογές (τυπικά τουλάχιστον) δεν κατέρχονται κομματικές παρατάξεις. Στην πράξη, βέβαια, με τις εσωκομματικές και τις λίστες, η διαδικασία αποδεικνύεται αμιγώς παραταξιακή.

Για το βαμβάκι

Ως προς το βαμβάκι, οι τιμές συνεχίζουν σε ανοδική τροχιά. Τα προβροχικά βαμβάκια θα αγοράζονται από τα εκκοκκιστήρια της ΕΑΣ Τρικάλων, στο Μεγαλοχώρι και στο 6ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρικάλων – Καρδίτσας (πρώην Παλαιολόγου) προς 75 λεπτά το κιλό. Τα μεταβροχικά που δεν έχουν τα ίδια, καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά θα αγοράζονται προς 69 λεπτά το κιλό.
Οι παραδόσεις βαμβακιού στα ενωσιακά εκκοκκιστήρια ακολουθούν μία σχετικώς, αυξητική πορεία. Επί του παρόντος έχουν παραδοθεί 16.000 τόνοι σύσπορο βαμβακιού, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θεωρείται κρίσιμο για τις εισκομίσεις στα εκκοκκιστήρια με τον ανταγωνισμό ενώσεων και ιδιωτών να αυξάνεται για το ποιος θα κατακτήσει τη μερίδα του λέοντος.

Η μέση τιμή αγοράς σύσπορου βαμβακιού στην ελληνική αγορά είναι τα 70 λεπτά το κιλό και διαφοροποιείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ανάλογα με τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο Εντατικοί έλεγχοι
Επόμενο άρθρο Το δρόμο της Δικαιοσύνης τραβούν οι εργαζόμενοι